Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πιστεύετε στο ΜΑΤΙ; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να ξεματιαστείτε…




Ξεμάτιασμα με λάδι: Τι πρέπει να κάνετε…
Σε ένα μικρό φλιτζάνι ή πιατάκι, βάζετε δύο δάχτυλα νερό. Σε ένα μπολάκι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Αρχίζετε ο ξεμάτιασμα λέγοντας “Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος για τον/την (αναφέρετε το όνομα του/της ματιασμένου/ης)”.

Παράλληλα σταυρώνετε τρεις φορές το φλιτζάνι ή το πιάτο με το νερό.

Στη συνέχεια, πρέπει να πείτε μόνο μία από τις παρακάτω ευχές:

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. "Μέθυσε" την άσφαλτο με κρασί

 Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Βυτιοφόρο φορτωμένο με κρασί ντελαπάρισε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Κάστρου

Το ατύχημα απέδωσε ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας σε λανθασμένο χειρισμό.
Η κυκλοφορία γινόταν από τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης με μικρές καθυστερήσεις ενώ χρειάστηκε η συνδρομή γερανοφόρου οχήματος προκειμένου να μετακινηθεί το βυτιοφόρο

Ψάχνουμε κάτι την ώρα που οδηγούμε! Και χαμηλώνουμε τον ήχο στο ράδιο!Γιατί το κάνουμε αυτό;


Για να δεις κάτι καλύτερα…χαμηλώνεις την μουσική! Σίγουρα το έχεις κάνει κι εσύ!

Όπως διαβάζουμε αναλυτικά σε άρθρο αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Έχετε προσέξει ποτέ ότι όταν οδηγείτε και ψάχνετε κάτι στον δρόμο σας, σχεδόν ασυναίσθητα κλείνετε τον ήχο του ραδιοφώνου, ή και τα παράθυρα για να έχετε απόλυτη ησυχία στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλοι οι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως προέλευσης, φύλου, ηλικίας και πνευματικής κατάστασης κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα;

Βοήθεια σε 12.460 πολίτες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, οι συμβάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή τροφίμων και βασικών ειδών σε 12.460 πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το ίδιο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιπλέον συμπληρωματικές δράσεις στήριξης των ωφελούμενων όπως νομική βοήθεια, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού κ.α. τα οποία θα υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα είμαστε ευτυχείς όταν ο αριθμός των δικαιούχων αυτών των παροχών μειωθεί. Μέχρι τότε, κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μη χάσουμε ούτε σεντ του ευρώ που μπορεί να φέρει τα απαραίτητα σε κάθε οικογένεια της Στερεάς Ελλάδας».

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού


Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

 Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. 

Η νέα έκθεση διαρθρώνεται σε συνολικά δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου. 

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και δεξίωση στην αυλή του Μουσείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ελεύθερη στο κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμβολική φιλική συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Η είσοδος στον χώρο των εγκαινίων θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της ατομικής πρόσκληση

Διορισμός Διοικήτριας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς - Θήβας


H Ευμορφία Βαλλά είναι η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λιβαδειάς - Θήβας

Έχει πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ. Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια της Οδοντιατρικής Ε.Σ.Υ., Π.Ε.Δ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ως υπεύθυνη Διαχείρισης Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Κ.Υ. Μήλου και του Δικτύου και Εξοπλισμού Τηλεϊατρικής. Συμμετείχε σε αποστολές των εθελοντών «ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» του Παν/κού ΓΝ Ηρακλείου» και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Μήλου-Κιμώλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Της ευχόμαστε καλή επιτύχια στο δύσκολο έργο ανασυγκρότησης των δυο Νοσοκομείων του Νομού μας που αναλαμβάνει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.exeis-nea.gr/news/

Κώστας Μπακογιάννης/ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Να είμαστε άνθρωποι


Στην τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Κέντρο Γεροντολογίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, στις εγκαταστάσεις του κέντρου στο Δήλεσι Βοιωτίας, ο Περιφερειάρχης απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία Περιφέρειας και Εκκλησίας για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

«Το Κέντρο Γεροντολογίας είναι απόδειξη ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εκκλησία μπορούν μαζί να κάνουν πολλά πράγματα. Από τη μία εμείς εξοικονομούμε τους πόρους και από την άλλη η Εκκλησία τους αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο για να δοθούν λύσεις σε ανθρώπους που τις χρειάζονται. Πέρα από κάθε αριθμό, πέρα από κάθε ποσό, να είμαστε άνθρωποι. Αυτό προσπαθούμε καθημερινά, αυτό έχει αξία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στις υποδομές που δημιουργήθηκαν στο Κέντρο για τη φιλοξενία 68 ανθρώπων.


Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Περισσότερα από 1εκατ. Ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Χαλκίδα

Πράσινο φως για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων της Χαλκίδας δόθηκε με την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Το έργο, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, είναι προϋπολογισμού 1.126.615 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή νέων κλάδων σε περιοχές του αστικού αστού της Χαλκίδας όπου παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στις οδούς: Δωδεκανήσου, Αντωνίου, Τζαβέλλα, Αντιγόνου, Εύβοιας, Χουρμουζιάδη, Καραγιάννη και Κιαπέκου γίνονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων που αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, αλλά και την ασφάλεια κατοίκων και διερχόμενων πολιτών.


Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Η Ευμορφία Βάλλα η νέα διοικήτρια των Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής και διορισμού των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας.
Νέα διοικήτρια των Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας, είναι η οδοντίατρος κ. Ευμορφία Βάλλα με απόφαση που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας .

ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- ΓΝ ΘΗΒΩΝ

Ευμορφία Βάλλα: Έχει πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ. Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια της Οδοντιατρικής Ε.Σ.Υ., Π.Ε.Δ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ως υπεύθυνη Διαχείρισης Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Κ.Υ. Μήλου και του Δικτύου και Εξοπλισμού Τηλεϊατρικής. 

Συμμετείχε σε αποστολές των εθελοντών «ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» του Παν/κού ΓΝ Ηρακλείου» και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Μήλου-Κιμώλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Η Θήβα Γιορτάζει τα Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου-Όλο το Πρόγραμμα

Στις 7 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών 

Ένας μήνας εκδηλώσεων για τον εορτασμό του
Στις 7 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου
Ένας μήνας εκδηλώσεων για τον εορτασμό του

Στις 7 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β'. .....

Μην πετάτε τις φλούδες από τα λεμόνια!



Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε.
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε?

Απλά...

Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά.

Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Μην δίνετε σημασία σε αυτούς που προσπαθούν να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη


Προσπαθήστε να μη δίνετε σημασία σε αυτούς που προσπαθούν να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Θα υπάρξουν πολλοί τέτοιοι- και με επίσημη ιδιότητα, και αυτόκλητοι.

Να τους υποφέρετε αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε, αλλά με το που αποδράσετε, σταματήστε να μιλάτε γι αυτούς.

Το θεμέλιο λίθο Ναού στο Δήλεσι έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Το «θεμέλιο λίθο» του ιερού ναού προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου έθεσε
 (28/5) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο εν λόγω ναός βρίσκεται στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Γεροντολογίας, ενός μεγάλου έργου που είναι «κόσμημα» για την περιοχή του Δηλεσίου Βοιωτίας και εκτείνεται σε μία έκταση 27 στρεμμάτων, ενώ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο (περίπου 4000 τ.μ. συνολικά), έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 68 άτομα, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας κ. Γεώργιος Βουγέσης, ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Υπεύθυνος Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιος Βλαβιανός, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αρχιεπισκοπής καθώς και εργολάβοι του έργου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον τόπο του που αγαπά από τα παιδικά του χρόνια και πίστευε ανέκαθεν ότι έχει πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί. Ευχαρίστησε ακόμη τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη γιατί το συγκεκριμένο έργο είναι αποτέλεσμα της «στενής» συνεργασίας της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Όχι παζάρι στην Πινδάρου λέει ο Δήμος Θηβαίων, όχι παζάρι στον περιφερειακό της Αγιάς Τριάδας λένε έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες (video)

 Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Στην κόντρα και απέναντι στην πρόταση της Δημοτικής αρχής να διεξαχθεί η εμποροπανήγυρη στον περιφερειακό της Αγίας Τριάδας βγαίνουν οι επαγγελαματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Θήβας.

Κατανοούν το απαγορευτικό που θέτει η δημοτική αρχή για την οδό Πινδάρου λόγω του μουσείου και καλούν τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις τους

Φάνης Σπανός


Με μεγάλη επιτυχία και πολλές προσδοκίες για το μέλλον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 η 1η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, που διοργάνωσε, με τις ευλογίες της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Η εκκίνηση δόθηκε στα Ψαχνά, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και συνεχίστηκε μέχρι το Προκόπι και το Ιερό Προσκύνημα. Το βράδυ, μετά την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού, οι προσκυνητές επέστρεψαν με μισθωμένα μέσα της Π.Ε. Εύβοιας.
Οι συμμετέχοντες στην αρχή της διαδρομής προμηθεύτηκαν είδη προστασίας και ευεξίας, όπως καπέλα, νερό και καραμέλες, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια και το μήκος της διαδρομής υπήρχε υποστήριξη από τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Εύβοιας.
Ο Φάνης Σπανός κατά την έναρξη της διαδρομής δήλωσε: "Η σημερινή μας δράση έχει διττό κίνητρο. Επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τους πολίτες που αυθόρμητα εδώ και δεκαετίες πεζοπορούν προς το Προκόπι, ώστε να γίνει πιο ασφαλής και ευχάριστη η πορεία τους. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα θεσμό. Μια δράση που συνδυάζει το βασικό σκοπό του προσκυνήματος με το φυσιολατρικό στοιχείο, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης διαδρομής. Ο στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε πολίτες από όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο, να γίνονται κάθε χρόνο μια μεγάλη παρέα και μέσα από την πορεία σε ένα πανέμορφο δάσος να καταλήγουν στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ανάδειξη του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής."

Θήβα : Κλειστή η οδός Τσεβά λόγω εργασιών



Θήβα : Κλειστή η οδός Τσεβά λόγω εργασιών 

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας” , την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 η οδός Τσεβά (από την οδό Βουρδουμπά έως και την οδό Πινδάρου) θα είναι κλειστή λόγω εργασιών. Oι κάθετοι οδοί θα είναι σε κυκλοφορία.

Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε;?

Του Θωμά Κιούση*

Προκαλεί εντύπωση ακόμα και τώρα, εδώ που φτάσαμε να προβάλλεται από τους πλέον υπεύθυνους πολιτικούς παράγοντες ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πάρει ξαφνικά μπροστά η οικονομία, ότι είναι τα τελευταία μέτρα, ακόμα και ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια.

Το χειρότερο δεν είναι μόνον ότι τέτοιες θέσεις είναι απλά σχεδόν εκτός πραγματικότητας με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Είναι και ότι δε διατυπώνονται στη βάση ενός σχεδίου που ρεαλιστικά θα προσπαθούσε να αντιστρέψει τις οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Είναι και ότι δε διατυπώνονται καν ως ευχή, αλλά το χειρότερο ως μαθηματική βεβαιότητα που θα προκύψει ως αυτονόητη συνέχεια μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι ότι στηρίζονται και πάλι στην πατροπαράδοτη συνταγή της συνθηματολογίας.

Ποιος τα πιστεύει όμως αυτά τώρα πια;

Αναμφισβήτητα η αξιολόγηση, παρά την καθυστέρηση θα είναι μια θετική εξέλιξη. Ένα θετικό σινιάλο που θα μπορούσε να βοηθήσει σε μια αργή σταδιακή πορεία ανάκαμψης.

Και αυτό γιατί θα μπουν νέα κεφάλαια για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του κράτους, θα βοηθήσει τις τράπεζες για να λειτουργήσουν πιο ομαλά και να αρθούν κάποια στιγμή αργότερα οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), που μπορούν να δώσουν στη συνέχεια ώθηση στις επενδύσεις. Θα συμβάλει θετικά στη ρευστότητα. Μια καλή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την οικονομία να «αναπνεύσει» καλύτερα.

Από αυτά όμως, μέχρι ότι θα έρθει αυτόματα η ανάπτυξη (ή και η απογείωση) και ότι τελειώνουν τα δύσκολα, η απόσταση είναι μεγάλη.

Οι όποιες θετικές εξελίξεις, για να προκύψουν πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Δεν αρκούν τα σινιάλα.

Η προσδοκία για την ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε νέες επενδύσεις.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα επενδύσει με αυτήν την καταιγίδα των μέτρων που διαχρονικά γίνεται όλο και χειρότερη αναβαθμιζόμενη σε θύελλα, κλπ;

Για να επενδύσει κάποιος χρειάζεται ένα καλό περιθώριο κέρδους, χρειάζεται θετικές προοπτικές, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, επίσης σταθερό φορολογικό, ασφαλιστικό – εργασιακό περιβάλλον για να μπορεί ο ίδιος αλλά και οι πελάτες – καταναλωτές του να λειτουργούν ομαλά και να προγραμματίζουν με σχετική ασφάλεια τη ζωή τους.

Χρειάζεται οι θεσμοί να λειτουργούν αποτελεσματικά, ο επενδυτής να έχει να αντιμετωπίσει ένα κράτος που τον βλέπει φιλικά και όχι σαν εχθρό, να αποδίδεται γρήγορά δικαιοσύνη και πολλά άλλα.

Χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια!

Τι από όλα αυτά ισχύουν και τι θα αλλάξει αμέσως μετά την αξιολόγηση; Το πιθανότερο απολύτως τίποτα.

Υπάρχει πρόθεση να αλλάξει; Εξαιρετικά αμφίβολο αν κρίνει κανείς ότι για παράδειγμα χρειάστηκαν σχεδόν 70 ημέρες για να ξεκινήσει η απελευθέρωση της σιδηροδρομικής γραμμής με ζημιά εκατομμυρίων για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και τη χώρα. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και απαιτούνται αλλαγές.

Διαφορετικά, οι υποσχέσεις για άμεση ανάπτυξη και αλλαγή κλίματος θα είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Θα διατυπώνονται ανέξοδα προσπαθώντας απλά να χρυσώσουν το χάπι από τον καταιγισμό των μέτρων.

Και μετά θα έρθουν νέα μέτρα, ο κόφτης και μια χαμογελαστή δήλωση για αυταπάτες και καθαρίσαμε, μάλλον μία και καλή…

* Οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων

Μάθετε τα πάντα για τα εμφυτεύματα


Είναι η νέα πραγματικότητα στην Αισθητική και Θεραπευτική Οδοντιατρική. Τα εμφυτεύματα προσφέρουν δυνατότητες που ξεπερνούν τα όρια του κοντινού παρελθόντος και μοιάζουν να αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας του μέλλοντος.

Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική

Καινούρια ακίνητα δόντια μέσα σε μία εβδομάδα (ή και μέσα σε μια μέρα), πλήρης ακινητοποίηση της κινητής ολικής οδοντοστοιχίας (μασέλας) μέσα σε μια μέρα, άμεση αισθητική, λειτουργική και κοινωνική αποκατάσταση, γίνονται πλέον πραγματικότητα σε έναν κόσμο που ζητά τα πάντα σε όσο το δυνατό μικρότερο χρονικό διάστημα.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ


Μετά απο μεγαλες προσπάθειες των Καθηγητών ,των συλλόγων γονέων Γύμνασίου -Λυκείου Βαγίων αλλά και εθελοντών Δημοτών ειναι ετοιμη η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σχολικού Συγκροτήματος Βαγίων.Γιά να γίνει πραγματικοτητα το μεγάλο αυτο ονειρο βοήθησαν ακόμα ο Δημος Θηβαιων,αλλά και πολλοί δωρητές Βίβλίων.





ΧΕΝ Αφιέρωμα στο Περιβάλλον

Απίστευτο! Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα…


Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διάφορα...

1ον
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΤΟ ΣΕΒΕΤΑΙ),

2ον
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ),
3ον
Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ,

4ον
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ (ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΝΟΥΝ),

5ον
ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΨΑΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ!!! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ!

Ό,τι κάνεις, θα το πάθεις. Ό,τι δίνεις, παίρνεις.


Χαρακτήρας, προσωπικότητα, συμπεριφορά.
Συγχέουμε αυτές τις τρεις έννοιες και κάνουμε το λάθος να θεωρούμε τη συμπεριφορά απόρροια των άλλων δύο. Κι όμως η συμπεριφορά δεν έχει ποτέ να κάνει με τον κάτοχό της αλλά με τον απέναντί της, δημιουργός της είναι πάντα ο αποδέκτης της.

Φερόμαστε ανάλογα με το πώς μας φέρονται ή μάλλον έτσι θα έπρεπε να πράττουμε. Η συμπεριφορά δεν είναι ρούχο έτοιμο αλλά ένα κομμάτι ύφασμα που κόβεται και ράβεται πάνω σε αυτόν που θα το φορέσει. Συμπεριφορά στα μέτρα του εκάστοτε παραλήπτη.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο παράγων "χαρακτήρας του μαθητή στην τάξη"


O δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζούνιορ είχε κάνει την εξής παρατήρηση: «Ευφυΐα συν χαρακτήρας αποτελούν τον σκοπό της πραγματικής εκπαίδευσης».

Ολοένα και περισσότερες αποδείξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν την πρόταση του Κινγκ ότι οι αρετές, όπως ο αυτοέλεγχος, οδηγούν στην επιτυχία των παιδιών τόσο στο σχολείο όσο και πέρα από αυτό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχω παρατηρήσει ένα ρεύμα ενδιαφέροντος προς την ανάπτυξη του χαρακτήρα.

Έρχονται τα ΑΤΜ… παγωτού!


Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμος ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» να ξεκινήσει την παστερίωση των προϊόντων του, ενώ με το καλοκαίρι προ των πυλών ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά, εκτός από τους αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος και ΑΤΜ παγωτού!

Μύκητες στα νύχια: Συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο


Οι μύκητες στα νύχια είναι μια συχνή πάθηση που αρχίζει ωςμια λευκή ή κίτρινη κηλίδα κάτω από το νύχι του χεριού ή του ποδιού σας. Καθώς η μυκητιασική λοίμωξη εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα, ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό, να γίνει πιο παχύ και να είναι πιο εύθραυστο στην άκρη.

Συμπτώματα

Μπορεί να έχετε μύκητες των νυχιών -που ονομάζεται επίσης ονυχομυκητίαση- εάν ένα ή περισσότερα από τα νύχια σας είναι:

Για τις ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε βιαστές και παιδεραστές


Δυο είναι τα γεγονότα που μ΄ έχουν συγκλονίσει αυτές τις μέρες......

Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει με την οικονομία, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας, αλλά μ όσους είμαι φίλος εδώ και 5 χρόνια και βλέπουν τα θέματα που αναδεικνύω, είτε με άρθρα μου είτε με προβολή της σχετικής ειδησεογραφίας, είναι τα σχετιζόμενα με τα γενετήσια εγκλήματα κι ιδιαίτερα με την ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά, τον βιασμό γυναικών, την παιδοφιλία - παιδεραστία και παιδική πορνογραφία.

Όλοι μας μάθαμε για τις επιθέσεις σε γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους στην περιοχή Αμαρουσίου, που ήταν πολλές από Δευτέρα και μετά και τελικά νιώσαμε μια ανακούφιση όταν χτες το πρωί ακούσαμε ή διαβάσαμε πως συνελήφθη ο νεαρός άνδρας λίγο μετά αφού είχε προσπαθήσει να βιάσει γυναίκα σε υπόγεια διάβαση.

Εγκαίνια Μουσείου Θήβας

Ο επιμένων τοπικά: φέτα και γιαούρτι Κιθαιρώνα

Σε ένα κείμενο της Μαρίας Χαραμή είχα διαβάσει πως «η γεύση ενός τυριού αποκαλύπτει στοιχεία για την καταγωγή του». Πράγματι οι μυημένοι στον θαυμαστό κόσμο των τυριών εύκολα εντοπίζουν την προέλευσή τους δοκιμάζοντας. Για τους απλούς λάτρεις του τυριού δεν μένει παρά να αναζητούμε την καταγωγή τους, όταν εκείνα ξεχωρίζουν σε γεύση και ποιότητα. Αυτό λοιπόν συνέβη με τη φέτα του κυριακάτικου τραπεζιού μας που από την πρώτη κιόλας δοκιμή κέρδισε εκτίμηση και πολλές γενναίες πηρουνιές. Όχι άδικα: γαλακτερή, βουτυράτη, νόστιμη και με υφή ούτε κρεμώδη μα ούτε και ιδιαίτερα στιβαρή - ακριβώς όπως πρέπει.

Την εξαφάνισή της ακολούθησαν επίμονες ερωτήσεις για την προέλευσή της και, μιας που το σημείο παρασκευής της δεν απείχε παρά μια ώρα από την Αθήνα, δύο μέρες μετά ξεκινήσαμε για μια νόστιμη βόλτα.Προορισμός το παραδοσιακό τυροκομείο «Πλούμπης» στα Βίλλια Αττικής, όπου συναντήσαμε τον βασικό υπεύθυνο για τούτη τη νοστιμιά, τον Προκόπη Πλούμπη. Δέχτηκε να μας ξεναγήσει στους χώρους του αφού μας ανακοίνωσε, προς μεγάλη μας χαρά, πως σε λίγη ώρα ετοιμαζόταν να πήξει φέτα.

Πατάτα "γίγας" σε σχήμα... μωρού - Τι φυτρώνει στα χωράφια της Αχαΐας


Οι παραγωγοί του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας έχουν βγάλεισοδειές και σοδειές, παραγωγές και...
παραγωγές και τα μάτια τους έχουν δει πολλά περίεργα να φυτρώνουν στα χωράφια τους!

Πατάτα όμως σε αυτό το σχήμα και σχεδόν ενός κιλού σπάνια βρίσκουν.

Η πατάτα αυτή έχει ύψος 35 πόντους και ζυγίζει ένα κιλό και ο παραγωγός που την "αλίευσε" στο χωράφι του στη Λακκόπετρα, όπως υποστηρίζει τη βλέπει να έχει το σχήμα... μωρού!

Εσείς που βλέπετε τις φωτογραφίες τι λέτε;

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Από μηχανόβιος, έγινε καλόγερος!

http://viotikignomi.blogspot.gr/

«Όταν εξομολογήθηκα για πρώτη φορά, στα 33 μου, άρχισα να κλαίω. Τότε είχα μακριά μαλλιά και σκουλαρίκια» λέει ο μοναχός Κυριακός, που, 50 ετών πλέον, ζει στη Μονή Αγ. Γερασίμου στην Ιεριχώ.Το Μοναστήρι του Αβά Γερασίμου στέκεται αιώνες τώρα αγέρωχο, σαν ένα κάστρο στην έρημο του Ιορδάνη. Είναι μία από τις παλαιότερες μονές της Παλαιστίνης και όλου του κόσμου, καθώς χτίστηκε το 455 μ.Χ. από τον Αβά Γεράσιμο. Το μοναστήρι βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου. Εκεί η ζέστη είναι αφόρητη το καλοκαίρι και οι βροχές τον χειμώνα ελάχιστες.

Ποιο είναι το διατροφικό προφίλ του 'Eλληνα καταναλωτή


Τα αποτελέσματα έρευνας του ΙΕΛΚΑ

Μια αναδυόμενη τάση των Ελλήνων για μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στη διατροφή τους καταγράφει μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα.

Θανάσης Σκούμας .Ερωτήσεις σχετικά με το δημοτικό έλεγχο Ιουνίου 2016 (αφορά τον έλεγχο του α’ εξαμήνου)

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Σχετικά με το έργο της «ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου»

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (12 υπέρ, 7 κατά, 2 λευκά) αποφάσισε προ μηνός περίπου τη νέα παράταση του έργου της «ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου» έως την 31-12-2016!!!.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015. Υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία- παράταξη Σ. Νικολάου είχε εγκρίνει στις 14-12-2015 τον 3ο Ανακεφαλαιωτικό πίνακα του έργου Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων.
Το έργο υπολείπεται κατά πολύ της ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου, το οποίο φυσικό αντικείμενο, δηλαδή και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες εργασίες στην υπόλοιπη Επαμεινώνδα και στους κάθετους δρόμους, δεν μπορούν οικονομικά να ολοκληρωθούν. Αλλά η δαπάνη του έργου με τον 3ο ΑΠΕ έκλεισε στο ποσό των 2.179.870,83 € χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ και είναι σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση!!!

Σημειώνουμε, ότι το έργο έχει δημιουργήσει επί 2,5 χρόνια μια αρνητική κατάσταση με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομία και κυκλοφορία της Θήβας. Το τελευταίο εξάμηνο έχει αποκλεισθεί το βόρειο τμήμα της Επαμεινώνδα και εκμηδενιστεί η λειτουργία αυτού του τμήματος της πόλης.
Το έργο είχε παραταθεί έως 24 Απριλίου 2016 και δεν γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα φθάσει το ποσό των δαπανών, όταν ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες.
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αφού η κάλυψη του οικονομικού αντικειμένου, με υπολειπόμενο ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έργου (που είχε έκπτωση 43%), δεν μπορεί τεκμηριωμένα να δικαιολογηθεί. Η από πολύ καιρό διατυπωμένη απαίτηση μας, να δημοσιοποιείται η πορεία του έργου (καθώς και να αναρτηθεί σε δημόσιο κεντρικό σημείο της πόλης η μελέτη και η πρόοδος του έργου) δεν εισακούστηκε....

Θ. Βυλλιώτης: O πρόεδρος του Α.Ο Θήβα για την «Άνοδο»,στο exeisminima


Από Παναγιώτα Βυλλιώτη -
http://exeisminima.gr/

Για την «άνοδο» των Θηβαίων στη Γ” Εθνική, μίλησε στο exeisminima, ο πρόεδρος της ομάδας Α.Ο Θήβα, Θανάσης Βυλλιώτης. Κατάφεραν να επιβληθούν στον τελευταίο αγώνα τους με 1-0, επί του Ολυμπιακού Λαμίας

«Φυσικά και την περιμέναμε αυτή τη νίκη και…. να που μας ήρθε!» δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θήβας.

Ο κ. Βυλλιώτης δήλωσε πως για να πετύχει μια ομάδα πρέπει να υπάρχει ικανή χημεία ανάμεσα σε διοίκηση, προπονητές και παίχτες. Αυτό έκανε την ομάδα να πάει καλά σε όλα τα αποτελέσματα και να ανέβουν τελικά κατηγορία.

«Σαν παίχτες κοιτάξαμε και πήραμε τους καλύτερους από την αρχή της σεζόν έχοντας έναν πολύ καλό προπονητή.» σημείωσε

Τέλος, μίλησε και για τα έξοδα που προκύπτουν από μία τέτοια επιτυχία, αναφέροντας πως «Περιμένουμε να τελειώσουν οι αγώνες μπαράζ 5 Ιουνίου και εφόσον συμβεί αυτό, μετά θα γίνει μια συνάντηση με επιχειρηματίες και τοπικούς φορείς για να δούμε την επόμενη μέρα.»

Προαστιακός Αθήνας: Πάλι στη Βουλή η απουσία γραμμής προς Θήβα και Λιβαδειά


Γράφει ο Νίκος Καραγιάννης

Με νέα ερώτηση στη Βουλή, αυτή τη φορά από τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλαου Θηβαίου, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια το...
θέμα της Προαστιακής σύνδεσης Αθήνας-Θήβας-Λιβαδειάς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση του αναφέρει ότι στον αρχικό σχεδιασμό ήταν και η γραμμή προς Θήβα (με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τη Λιβαδειά) και μάλιστα είχε προγραμματιστεόι να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2006. Τελικά λόγω των προβλημάτων με τα έργα η γραμμή δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

Για την συχνότητα των δρομολογίων αναφέρει πως αυτή σήμερα γίνεται με τις αμαξοστοιχίες της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη με πληρότητα που ξεπερνά πολλές φορές το 100%, ακόμα και με όρθιους επιβάτες.

Η ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Όπως αναφέρει ο κος ΘΗβαίος, η αρχική επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου μέχρι τη Θήβα, προβλέπεται να υλοποιηθεί στην υπάρχουσα διπλή γραμμή του ΟΣΕ στην οποία πρέπει να γίνουν βελτιώσεις του δικτύου προκειμένου να αποκτήσουν τα τρένα υψηλές ταχύτητες.

Επιπλέον, η επέκταση μέχρι τη Λιβαδειά μήκους 40χλμ είναι εφικτή και εύκολη αρκεί τα έργα βελτίωσης να την συμπεριλάβουν ενώ και σαν απόσταση είναι περίπου ίδια με το Αθήνα-Κιάτο. Το αίτημα της επέκταση αποτελεί αίτημα όλων των φορέων και πολιτών της περιοχής και εφόσον τελικά επιτευχθεί η χρονοαπόσταση θα είναι περίπου στην 1 ώρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως μία τέτοια επέκταση θα έφερνε οικονομικά, εμπορικά, οικιστικά και τουριστικά οφέλη όπως:

-Σύνδεση της περιοχής με την Αθήνα, το λιμάνι και το Αεροδρόμιο
-Διευκόλυνση της πρόσβασης σε Δελφούς, Αράχωβα, Παρνασσό κ.α
-Αναβάθμιση της περιοχής με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κ.α.

Ο κος Θηβαίος καταλήγοντας ρωτά τον Υπουργό Υποδομών κο Χρήστο Σπίρτζη, σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα ηλεκτροκίνησης στην περιοχή, για ποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασέις ανάταξης Οινόη-Τιθορέα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, αν έχουν υποβληθεί αιτήματα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προς τον ΟΣΕ) για μία τέτοια γραμμή και αν τελικά είναι στον προγραμματισμό η επέκτασης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας μέχρι τη Θήβα και τη Λιβαδειά.

Η ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ στο Δίστομο στις 9 Ιουνίου



Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ, διοργανώνει για 20η χρονιά, την λαμπαδηφορία θεσμό, την Πέμπτη στις 9 Ιουνίου και ώρα 20.30.

 Για πρώτη φορά θα διαβαστεί το επίγραμμα που έχει γράψει ο μεγάλος ιστορικός και συγγραφέας κος ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ προς τιμήν των 218 σφαγιασθέντων

Πηγή: http://e-hani.blogspot.com/2016/05/9.html#ixzz48Retowjt

Λιβάνι: Κάνει… θαύματα σε 7 μέρες!

olastifora.gr

Μπορεί το λιβάνι να είναι γνωστό περισσότερο από την εκκλησία και από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι …διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με το Medical News Today, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester στη Βρετανία, με επικεφαλής της Κάμλα αλ Σαλμάνι, το λιβάνι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αντιφλεγμονώδες και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων όπως του άσθματος, της γαστροεντερίτιδας και δεματικών νοσημάτων...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Επιβίωση με θυμάρι: Σκοτώνει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα – Πώς να το χρησιμοποιήσεις


Επιβίωση με θυμάρι: Σκοτώνει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα – Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Έχει την δύναμη να εξολοθρεύει τα μικρόβια εντός του χρονικού διαστήματος των εξήντα (60) λεπτών!

Οι κρητικοί από πολύ παλιά με θυμάρι έτριβαν τα ούλα τους για να θεραπεύσουν την ουλίτιδα. Τα τελευταία χρόνια κλινικές μελέτες το έχουν επιβεβαιώσει, οι αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες του θυμαριού είναι όντως αποτελεσματικές για την οδοντική πλάκα την ουλίτιδα και την τερηδόνα.

Σταμάτης Χαλβατζής:Απαράδεκτη εικόνα του Δήμου Θηβαίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μέσα από την καθημερινότητα αλλά και αναφορές των ΜΜΕ, παρακολουθούμε έργα και ημέρες μιας δημοτικής αρχής με εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής, τόσο στις τοπικές κοινότητες (ενδεικτικές εικόνες ντροπής από την παραλία Σαράντι – Permissos Press – blogspot 16/5/2016) όσο και στο κέντρο της πόλης της Θήβας (σκουπιδότοπος ο Αθλητικός χώρος – γήπεδο Αγίου Νικολάου – δίπλα στο δημαρχείο – www.radiothiva.gr – 17/5/2016).
Παράλληλα έργα ενταγμένα προηγούμενων περιόδων, εκτελούνται με διπλάσιους ή και τριπλάσιους χρόνους παράδοσης, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά σε επαγγελματίες και εμπόρους (πεζόδρομος Θήβας).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

                                                                         
                                      Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 10831/27-05-2016 πρόσκληση για την 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  την   1η  ΙΟΥΝΙΟΥ  του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ο Λόγος που Πρέπει να Καίτε ένα Φύλλο Δάφνης στο Σπίτι σας είναι Απίστευτος!


Εξαιτίας των προκλήσεων που συναντάμε καθημερινά, καταλήγουμε να έχουμε νεύρα και να είμαστε αγχωμένοι. Αυτό που συστήνει το συγκεκριμένο άρθρο για να μειώσουμε το άγχος μας είναι απλά καταπληκτικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάψετε ένα φύλλο δάφνης και να χαλαρώσετε για 5 λεπτά.

Ετοιμότητα από το Δήμο Θηβαίων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου (video)

 Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου προκειμένου να διαφυλάξει του δασικούς πνεύμονες της περιοχής.

Ο Σπύρος Νικολάου τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη το έργο αποψίλωσης όλων των δημοτικών εκτάσεων και κάλεσε το σύνολο των πολιτών να πράξουν το ίδιο στα κτήματα ιδιοκτησίας τους και κυρίως εκείνα που είναι κοντά σε δασικές εκτάσεις.

Δημοτικός Έλεγχος - Κοινοποίηση Ερωτήσεων «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 27/ 5/ 2016

Προς : MME

Σας κοινοποιούμε τις ερωτήσεις τις οποίες κατέθεσε η παράταξη μας «Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης», προκειμένου να απαντηθούν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στον Δημοτικό Έλεγχο.

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Θήβα 16/5/2016

Θέμα: Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας

Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων –Ώρα Ευθύνης» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις».

Θηβαίος Νικόλαος ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/5/2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ

Συνάντηση με αγρότες που επλήγησαν από την τελευταία έντονη χαλαζόπτωση είχε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος, στο Κοινοτικό Κατάστημα των Θεσπιών, κατόπιν πρωτοβουλίας κλιμακίου του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του κ. Αθανάσιο Ζαννιά και υπηρεσιακά στελέχη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μελισσάρης.

Στα πλαίσια της συζήτησης που διεξήχθη απαντήθηκαν ερωτήματα των αγροτών σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων για αποζημίωση και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κ. Θηβαίος τόνισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και την προσπάθεια που γίνεται από τον ΕΛΓΑ για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να σταματήσουν οι αδικίες του παρελθόντος και οι αποζημιώσεις να δίνονται στους αγρότες με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου