Η γλώσσα μας μπορεί να αναγνωρίσει αρκετές διαφορετικές γεύσεις: αλμυρό, γλυκό, ξινό, πικρό, καυτερό.
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ένας έκτος τύπος υποδοχέα γεύσης στη γλώσσα είναι υπεύθυνος για τον άνθρωπο και τα ζώα ώστε να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τη γεύση του νερού μεταξύ άλλων υγρών, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα επιβίωσης για κάθε είδος.
Παραδόξως λίγα είναι γνωστά για το πώς το νερό ανιχνεύεται στο στόμα, ειδικά όταν συγκρίνεται με άλλες γεύσεις.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο usay.gr