Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επαγρύπνηση στα ταχυδιυλιστήρια Σχηματαρίου και Οινοφύτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ImageΑπό την Υλίκη, θα υδροδοτούνται οι Δήμοι της περιοχής (όπως εξάλλου και η Αττική), μετά τα ρήγμα που προκάλεσε κατολίσθηση στο κανάλι του Μόρνου και την πλημύρα  στον κοντινό οικισμό Σαράντι της Βοιωτίας.  
Το πρόβλημα είναι ότι ίσως χρειαστεί να παίρνουμε νερό από την Υλίκη για τους επόμενους 2-3 μήνες.  
Από την εμπειρία των προηγούμενων ετών με το νερό να βρωμάει και να τρέχει λάσπη από τις βρύσες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας μας διαβεβαίωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τον έλεγχο της θολότητας του νερού, τις τακτικές πλύσεις των φίλτρων και ότι άλλο χρειάζεται για να προλάβουν τυχόν προβλήματα. Γνωστό είναι ότι το νερό της Υλίκης δεν έχει την ποιότητα του νερού του Μόρνου, άλλα ίσως αυτό είναι μια ευκαιρία – αφού και η Αττική θα υδροδοτείται από εκεί – η ΕΥΔΑΠ να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα του νερού, αλλά και να επισπευτούν οι ενέργειες για την αναβάθμιση των ταχυδιυλιστηρίων, ιδιαίτερα αυτού των Οινοφύτων.
Σε επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκονται και οι κάτοικοι για το νερό που τρέχει στις βρύσες. Εκεί που λέγαμε Δόξα τω Θεώ, τώρα λέμε Βοήθα Παναγιά…