Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Από 28 Ιουλίου καύσωνας !! - Καμίνι όλη η Ελλάδα !!



Έντονο κύμα ζέστης ως και καύσωνα με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν και ίσως ξεπερνούν σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας τους 40oC, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας από τις 28 Ιουλίου.

Είναι μία εξέλιξη που πρώτη η σελίδα μας σας είχε αναφέρει από τις αρχές Ιουλίου. Τα πρώτα σημάδια ζέστης θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά από την ερχόμενη Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιουλίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ τη Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο.

Από τη Κυριακή 28 Ιουλίου ωστόσο, οι θερμές αέριες μάζες, θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία ως και στους 40oC, ιδιαίτερα σε ευπαθείς στη ζέστης περιοχές, όπως για παράδειγμα ο κάμπος της Θεσσαλίας, ο κάμπος των Σερρών αλλά και ο κάμπος της Θεσσαλονίκης (περιοχή Λαγκαδά), αλλά και ο κάμπος της Πέλλας και της Ημαθίας. Ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές η θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι πολύ υψηλές, πάνω από 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Προετοιμαστείτε λοιπόν, καθώς αναμένεται όχι μόνο οι παραλίες να γεμίσουν από κόσμο, αλλά και τα κλιματιστικά θα πάρουν φωτιά, μιας και η ζέστη όπως όλα δείχνουν δεν θα υποφέρεται λόγω και αυξημένης υγρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Μάλιστα φαίνεται ο καύσωνας αυτός, να διαρκέσει ως τις 6 με 7 Αυγούστου περίπου, δηλαδή περίπου 10 ημέρες. Νεότερα θα έχετε μέσα από προγνώσεις και άρθρα μας και τις επόμενες ημέρες, αλλά και από το μοντέλο πρόγνωσης καιρού GFS : GFS ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

greek-weather.gr