Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΟΕΒΕ Θήβας-Ειδικό σήμα στα φαγάδικα με μειωμένες τιμές!


Υπέρ του συστήματος η ΟΕΒΕ Θήβας…

Χ. Χαρατσής: «Η Ομοσπονδία θα τροφοδοτήσει με το σήμα όσους κάνουν αίτηση, δεν είναι υποχρεωτικό, άλλο είναι το σήμα για τους παραμένοντες και άλλο για τις μειώσεις..»

Ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν στις τιμές την μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, καθώς έτσι συμφωνήθηκε στην συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης με την ΓΣΕΒΕΕ, του εστιάτορες και το ΣΕΤΕ, ενώ παράλληλα ο Γ.Γ Εσόδων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

Πρόκειται για την εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου, που εφαρμόστηκε το 2009 στην Γαλλία οπότε έγινε ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εισοδημάτων..

Υπέρ του συστήματος δηλώνει και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χ. Χαρατσής, γνωστοποιώντας πως η Ομοσπονδία θα τροφοδοτήσει με το σήμα όσους κάνουν αίτηση , όσους φέρουν τους καταλόγους, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό….

«Αν θέλει κάποιος να παραμείνει με τις ίδιες τιμές λαμβάνει άλλο σήμα και αν θέλει να τις μειώσει διαφορετικό» σημειώνει, διευκρινίζοντας πως οι ποινές που εξαγγέλθηκαν αφορούν όσους δεν χτυπήσουν ταμειακή μηχανή…

Ο κ. Χαρατσής ωστόσο, χαρακτηρίζει το όλο εγχείρημα «παιχνίδι των επωνύμων αλυσίδων, προκειμένου να χτυπηθεί η μικρομεσαία μικρή επιχείρηση, καθώς εκεί η δυνατότητα μείωσης τιμών λόγω του πλαστικού φαγητού..»!

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ποιος θα φέρει δουλειά και κόσμο στα εστιατόρια και κυρίως το χρήμα που δόθηκε στις τράπεζες , για να το πάρει ο κόσμος και να πάει στα εστιατόρια» υπογραμμίζει, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την υποσχόμενη ανάπτυξη που ακόμη δεν λέει να φανεί!
viotiki-ora.gr