Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Υγειονομική «βόμβα» στην «καρδιά» της Λιβαδειάς και κανείς δεν το έχει «μυριστεί»…


 
Οι πληροφορίες για ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λιβαδειάς σε οδό παράλληλη της Καραγιαννοπούλου στο οποίο «κάτι δεν πάει καλά» το τελευταίο διάστημα όλο και πλήθαιναν.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και τόσο οι ένοικοι της πολυκατοικίας όσο και οι περίοικοι αγανακτισμένοι κατήγγειλαν ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει μετατραπεί σε… σκουπιδότοπο που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια Υγεία.

«Τα σκουπίδια που βρίσκονται στο ισόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας έχουν γεμίσει τα δωμάτια και πλέον βγαίνουν από τα παράθυρα στο δρόμο», λένε οι γείτονες και προσθέτουν: «Οι οσμές είναι έντονες ιδιαιτέρα τώρα το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε αν προέρχονται από τα σκουπίδια που σαπίζουν μέσα στο σπίτι ή αν προέρχονται από κάτι άλλο γιατί κανείς δεν ξέρει τι γίνεται μέσα».

Δείχνουν την πόρτα του διαμερίσματος που είναι σφραγισμένη με ταινίες γύρω – γύρω καθώς και την κλειδαριά που είναι καλυμμένη και αυτή.

Επάνω κολλημένο ένα χαρτί της πυροσβεστικής, κλήση για δικαστήριο από το 2007.

«Το διαμέρισμα έχει πάρει φωτιά δυο φορές και ήρθε η Πυροσβεστική και την έσβησε. Δεν έχει ρεύμα και φωτίζεται με κεριά. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος», σημειώνουν.

Εξηγούν επίσης ότι στο σπίτι τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και κάποιοι άλλοι άγνωστοι μπαινοβγαίνουν από τα παράθυρα.

Μπροστά στην είσοδο του διαμερίσματος και στην είσοδο της πολυκατοικίας, στα σκαλιά για τα διαμερίσματα των άλλων ορόφων, υγρά δύσοσμα έχουν πλημμυρήσει τον χώρο απ΄ όπου είναι αναγκασμένοι οι ένοικοι να περνούν για να ανέβουν στα διαμερίσματα τους.

«Κινδυνεύει η υγείας μας, θα αρρωστήσουμε, πως αλλιώς να το πούμε, δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες αλλά κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, η κατάσταση αυτή επικρατεί για πάνω από 7 χρόνια. Αν δεν γίνει κάτι είμαστε αναγκασμένοι να φύγουμε από εδώ να αλλάξουμε σπίτι», δηλώνουν με αποτυπωμένη την απόγνωση στα πρόσωπα τους.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα από το τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας επισημαίνουν ότι έχουν ενημερωθεί πως κάτι συμβαίνει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία αλλά δεν έχουν δικαίωμα να μπουν μέσα. Ωστόσο κάνουν γνωστό ότι ήδη ξεκινούν άμεσα τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ παράλληλα θα ενημερώσουν και τον κ. Εισαγγελέα.
 http://viotianet.gr/?p=24758