Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Και οι 6 Βοιωτικοί Δήμοι στο δωρεάν Ίντερνετ!

http://www.viotiki-ora.gr

Μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουν οι διαδικασίες για να είναι έτοιμα τα πρώτα hotspt…

Και οι έξι Βοιωτικοί Δήμοι Αλιάρτου, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Θηβαίων, Λεβαδέων, Ορχομενού και Τανάγρας, συγκαταλέγονται μεταξύ των 304 δήμων της χώρας, που θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουν οι διαδικασίες για να είναι έτοιμα τα πρώτα hotspt για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.. .

Οι προσφορές των ενδιαφερομένων εταιρειών για το δωρεάν wifi ανοίγουν σήμερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αφού αξιολογηθούν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων αφορά χώρους από 304 δήμους της χώρας, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 λιμάνια και μαρίνες.

Στην δεύτερη φάση, θα ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης, δηλαδή, πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α…

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία και κάθε σημείο θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps.
Οι πολίτες θα μπορούν επίσης, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από τον δήμο και αργότερα προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, δηλαδή, χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ.