Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σύρος: Σήκωσε τα δίχτυα του και είδε αυτά τα ψάρια


Τα έχασαν όταν έμαθαν περί τίνος επρόκειτο

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης βγήκε στη στεριά, όταν όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να συγκεντρώνεται προς το μέρος του...

«Διακοπές» στις ελληνικές θάλασσες της Σύρου και των Κυκλάδων φαίνεται ότι αποφάσισαν να κάνουν τα λαγόψαρα. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα λαγόψαρα έπιασε ένας ερασιτέχνης ψαράς πριν απο λίγες μέρες στην περιοχή της Αζολίμνου.

Ευτυχώς ο ψαράς είναι λάτρης της θάλασσας και του ψαρέματος και η ενημέρωση που είχε τον «έσωσε», αφού αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για λαγόψαρα και δεν τα έπιασε καν με γυμνό χέρι. Είναι η πρώτη φορά που ψαρεύονται στην περιοχή τέτοια ψάρια και μολονότι οι επαγγελματίες ψαράδες τα γνωρίζουν, οι ερασιτέχνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

Πηγή: cyclades24.gr