Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Επτάχρονη με κατάθλιψη λόγω πείνας - «μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει πεινάω»


Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά στην Πάτρα της κρίσης και...
της οικονομικής ένδειας με θύματα παιδιά οικογενειών τα οποία ακούνε και βιώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους.

Τελευταίο …επίτευγμα των πολιτικών που έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση χιλιάδες κατοίκους της Αχαϊκής πρωτεύουσας, η καταγραφή από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο σε Δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, περιστατικού, που αφορά σε εμφάνιση κατάθλιψης από επτάχρονο κοριτσάκι το οποίο ζει μέσα σε συνθήκες φτώχειας με τους γονείς πολλές φορές να αδυνατούν ακόμα και να εξασφαλίσουν τροφή.

Το περιστατικό είναι επίσημα καταγεγραμμένο και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία , δεκάχρονη η οποία έχει μια ακόμα αδελφή, με τους γονείς της να εργάζονται στο δημόσιο, αλλά μετά τις περικοπές στους μισθούς να έρχονται αντιμέτωποι ακόμα και με τον κίνδυνο πλειστηριασμού του σπιτιού που είχαν πάρει με δάνειο, εμφάνισε νευρική ανορεξία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η δεκάχρονη παρακολουθείται από ψυχολόγο και άλλους γιατρούς.

Στα περιστατικά με θύματα παιδιά – λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες – αυτό που έκπληκτα είδαν και άκουσαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τα μέλη της οργάνωσης «Φωτεινό Αστέρι» τα οποία ασχολούνται με τη συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων, καθώς και άλλων αναγκαίων ειδών σε άπορες οικογένειες.

Τα μέλη του Συλλόγου κατά την επίσκεψή τους σε σπίτι οικογένειας έντρομα άκουσαν μια εξάχρονη να φωνάζει πριν καν μπουν μέσα στο σπίτι «μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει πεινάω».

Αυτές οι περιπτώσεις και… όχι μόνο, αποτυπώνουν ανάγλυφα το τι ακριβώς συμβαίνει στην Τρίτη πόλη της χώρας με τα ψυχικά νοσήματα πλέον – λόγω κρίσης – να έχουν χτυπήσει ακόμα και της παιδικές ηλικίες, ενώ οι εικόνες πείνας με «πρωταγωνιστές» παιδιά παραπέμπουν σε σκηνικό κατοχής. Πηγή