Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η Εκκλησία ζητά τηλεοπτικό χρόνο στην ΕΡΤ!


Τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο πλαίσιο των επαφών του προέδρου με τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες.

Ο κ. Τσακνής αναφέρθηκε στο σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή και επεσήμανε πως «πάντα έβλεπα και τώρα με την θεσμική μου ιδιότητα θα παρακολουθώ στενά τον δραστικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Η ΕΡΤ θα προβάλλει τις δραστηριότητες για έναν λαό που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα». Επεσήμανε, επίσης, πως θα επισκεφθεί ξανά τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να αναπτύξουν ένα πλαίσιο συνεργασίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον κ. Τσακνή καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στην ανάληψη των νέων του καθηκόντων και υπογράμμισε πως «σήμερα στη ζωή υπάρχει το «φαίνεσθαι» και το «είναι», η εικόνα και η ουσία. Η εικόνα μας προωθεί στο καλό, αλλά και μας παρασύρει στο κακό. Η τηλεόραση είναι ένα δυνατό μαχαίρι που μπορούμε να το έχουμε εργαλείο για τις καλές προσπάθειες, αλλά συγχρόνως και ένα μαχαίρι που μπορεί να κάνει κακό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο κ. Τσακνής και οι συνεργάτες τους να μας δώσουν δείγματα, ώστε να τους χειροκροτήσουμε και τον παρακαλώ να δώσει και στην Εκκλησία ένα κομμάτι από το πρόγραμμα της ΕΡΤ»