Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ τι δε σας λέει ΚΑΝΕΙΣ για τα μπαχαρικά!


Ακόμα και αν έχετε τρέλα με την οργάνωση, ας το παραδεχτούμε, είναι πολύ πιθανό..
να έχετε και σεις μια κονσέρβα από φαγητό ή ένα βάζο με μπαχαρικά που είναι στο ντουλάπι σας για χρόνια – ή τουλάχιστον έχει λήξει.

Και εάν έχετε δοκιμάσει γάλα που έχει ξινίσει, ξέρετε από πρώτο χέρι πόσο δυσάρεστο μπορεί να είναι. Αλλά το ότι είναι αηδία δεν σημαίνει ότι είναι και θανατηφόρο. Αλλά στην πραγματικότητα στην κουζίνα υπάρχουν κάποιες ωρολογιακές βόμβες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν κακό στην υγεία σας. Είμαστε σίγουροι πάντως πως μετά από αυτό το άρθρο, δεν θα αγνοήσετε τις ημερομηνίες λήξεις ξανά… Μπορεί να νομίζετε πως οι πατάτες δεν χαλάνε ποτέ. Σκεφτείτε ξανά.

Οι “κακές” πατάτες έχουν μια τοξίνη που διώχνει τα παράσιτα – και μπορεί να κάνει κακό και στους ανθρώπους. Εάν η πατάτα σας γίνει πράσινη, πετάξτε την ή αλλιώς μπορεί να έχετε θέματα με το νευρικό σας σύστημα.

Το μουχλιασμένο ψωμί φαίνεται βλαβερό. Αλλά δεν κόβουμε απλά τη μούχλα, πετάμε όλο το ψωμί. Το να τρώμε τη μούχλα του ψωμιού δεν πρόκειται να προκαλέσει μόνο στομαχόπονους, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο. Είναι ένα ρίσκο πάλι να τρώμε χαλασμένα αβγά. Εάν δεν είναι φρέσκα, είναι πιθανόν να πάθετε προβλήματα με το στομάχι, όπως και σαλμονέλα.

Φαίνεται πως δεν είναι καλά εάν το ασπράδι και ο κρόκος αρχίζουν να μην είναι ξεχωριστά. Αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί, τα φαγητά που είναι σε κονσέρβες μπορούν να χαλάσουν. Εάν περάσει η ημερομηνία λήξης του, μην ρισκάρετε, πετάξτε τα. Είναι πολύ πιθανό να πάθετε δηλητηρίαση.

Τα μπαχαρικά και αυτά κάποια στιγμή πρέπει να πεταχτούν. Εάν είναι σκονισμένα, πολύ πιθανόν να είναι μολυσμένα από έντομα. Και να θυμάστε, εάν κάτι μυρίζει άσχημα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Η μύτη ξέρει. Δεν αξίζει το ρίσκο.

TROMAKTIKO