Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη ένας 59χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων, για κλοπές κυψελών μελισσών

 
 http://www.radio-thiva.gr
Κατασχέθηκαν συνολικά (24) κυψέλες μελισσών, (2) κυνηγετικά όπλα, (1) πιστόλι κρότου, μαχαίρι, φυσίγγια, ναρκωτικά δισκία κ.α

Συνελήφθη χθες (29-10-2016) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 59χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές κυψελών μελισσών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί βεγγαλικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με κλοπές κυψελών μελισσών σε περιοχές της Βοιωτίας, εντόπισαν σε θαμνώδες σημείο στην ανωτέρω περιοχή, (3) κυψέλες πλήρεις μελισσών, οι οποίες όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί πρόσφατα από την κατοχή 47χρονου ημεδαπού.

Το ανωτέρω σημείο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, από τους αστυνομικούς και χθες το απόγευμα που ο 59χρονος προσέγγισε τις κυψέλες, με σκοπό την περιποίησή τους, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Οι προαναφερόμενες κυψέλες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
- (21) κυψέλες μελισσών
- (2) κυνηγετικά όπλα
- (1) πιστόλι κρότου
- (152) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
- (1) μαχαίρι
- (2) κροτίδες
- (7) ναρκωτικά δισκία
- (1) ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες
- (1) ασύρματος πομποδέκτης

Η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για την ταυτοποίηση των νόμιμων κατόχων των υπολοίπων κυψελών μελισσών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.