Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

5 Συμβιβασμοί Που Δεν Πρέπει Να Κάνεις.


Η σύγχρονη πρακτική – και η yoga- διδάσκει την ευελιξία και την διπλωματία.
Στις σχέσεις, στην δουλειά ,στις φιλίες! Αν κάτω από όλα αυτά όμως δεν υπάρχει δύναμη και αποφασιστικότητα σύντομα θα βρεις τον εαυτό σου έρμαιο των πρέπει και των θέλω άλλων ανθρώπων.
Αν δεν γίνεις εσύ ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των επιδιώξεων σου και των ονείρων σου ποιος θα το κάνει;
Καλές οι δημόσιες σχέσεις αλλά ο μόνος που θα καταλήξει με σύνδρομο εξουθένωσης αν δεν αρχίσεις να προστατεύεις τον εαυτό σου είσαι εσύ.

1. Η υγεία σου

Ο ύπνος σου, η διατροφή σου. η ξεκούραση που χρειάζεται ο υπερφορτωμένος σου εγκέφαλος. Όλα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα δεδομένα της καθημερινότητας σου και όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις άλλη μια μέρα. Έχεις ανάγκη ένα απόγευμα στην θάλασσα; Σου έλειψε μια βόλτα στην φύση; Δεν έχεις δυνάμεις για τίποτα; Και ένα απόγευμα τεμπελιάς είναι δικαίωμα σου.
Ένα παγωτό ένα υπέροχο δείπνο με κρασί, μια μέρα παιχνίδι με τα παιδιά σου ότι σου έλειψε…
Ναι θα βρεις χρόνο για ότι σου ζητάει το σώμα και η ψυχή σου.
Μην το αγνοείς!
Υπάρχει λόγος!!
Να είσαι απόλυτη και να το βάλεις στο πρόγραμμα

2. Τα όνειρα και οι εργασιακές σου επιδιώξεις

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι δοκίμασαν να ξεχάσουν τα όνειρα τους και να επιδοθούν σε δουλειές και σπουδές και καριέρες ετών προτιμώντας την ασφάλεια και την μετριότητα από το ρίσκο της ελευθερίας και του αληθινού πάθους για αυτό που ήταν το ταλέντο τους. Το δοκίμασαν και δεν ήταν αρκετό!
Πολλοί υπήρξαν επιτυχημένοι για χρόνια σε τομείς όμως που δεν τους ενδιέφεραν ! Τι κρίμα να στερούνται και να στερούν από το περιβάλλον τους την αληθινή τους φύση το πραγματικό τους κάλεσμα!
Ναι, ζούμε σε δύσκολες εποχές και κανείς δεν αφήνει το σίγουρο- αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να αναζωπυρώνουμε τα πάθη και τα όνειρα μας !
Η καρδιά θέλει μια σπίθα για να την κρατάει ζωντανή ! Μην την αφήσετε να νεκρώσει!

3. Οι αρχές σου η Πυξίδα σου

Ακεραιότητα Εντιμότητα Πίστη Ειλικρίνεια. Ότι είναι σημαντικό για σένα .Δεν είναι ανάγκη να εξηγείς γιατί είναι σημαντικά για σένα και γιατί δεν τα διαπραγματεύεσαι .Δεν μετάνιωσε κανείς για τις φορές που είπε όχι στην συγκάλυψη ενός ψεμματος που υπερασπίστηκε έναν αδύναμο συνάνθρωπο που μίλησε αντί να σιωπήσει μπροστά σε μια αδικία. Είναι μοναδικό το να πιστεύεις σε κάτι και να είσαι σίγουρος για αυτό -όχι πεισματάρης-.Μόνο έτσι θα έρθει η αλλαγή και γύρω σου και μέσα σου! Θέλει επιμονή αλλά αξίζει τον κόπο!

4. Η διαδρομή σου

Αξίζει να εμπιστευτείς την διαδρομή σου . Το ταξίδι είναι για όλους μας μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ίσως κάπου να χάσεις τον στόχο σου να κάνεις μικρές η μεγάλες στάσεις αλλά δεν είναι κακό να ζητήσεις και οδηγίες! Κοιτώντας πίσω μπορεις να αξιολογήσεις ανθρώπους και καταστάσεις να μετανιώσεις για λάθος επιλογές αλλά αν παραμείνεις ασυμβίβαστος με την πίστη σου πως ότι συμβαίνει σε οδηγεί σε κάτι καλύτερο θα βγεις σε ποιο φωτεινά μονοπάτια ! Και αυτό θα χρειαστεί να το κάνεις πολλές φορές !Όσο δεν παραδίδεις τα όπλα τόσο περισσότερο θα σου αποκαλύπτονται μαγικά περάσματα και μυστικές λίμνες -αυτογνωσίας!

5. Οι σχέσεις σου

Η οικογένειά μας Οι φίλοι μας Όλος ο κόσμος μας . Τους έχουμε κοντά μας είναι το στήριγμα μας γινόμαστε θυσία για αυτούς . Οι σχέσεις μας είναι η αναπνοή μας αξίζουν να ζούμε για αυτούς για τα παιδιά μας για τους γονείς μας για τους αγαπημένους μας ….Εδώ ελλοχεύουν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Εδώ πρέπει να ξέρουμε πότε πρέπει να συμβιβαστούμε και πότε πρέπει να διεκδικήσουμε και να εκφράσουμε τον αυθεντικό μας , αληθινό εαυτό και τις ανάγκες του.
Αν ακούσουμε προσεκτικά και την διαφορετική άποψη και δεν φοβηθούμε να εκφράσουμε με σεβασμό τον αντίλογο θα έχουμε πιο ειλικρινείς και ουσιαστικές σχέσεις .

ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ

Της Βίκυς Δρίτσα