Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μικρά και έξυπνα βήματα για μία μεγάλη αλλαγή στο σπίτι...

Σπίτι, οικία, οίκος, κατοικία, στέγη και εστία είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε...
για να περιγράψουμε τον χώρο στον οποίο διασκεδάζουμε, τρώμε, κοιμόμαστε, δημιουργούμε και ζούμε στιγμές με την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αξίζει λοιπόν να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας, με έξυπνα και οικονομικά βήματα τα οποία θα ανανεώσουν όχι μόνο τον χώρο αλλά και την διάθεση μας, τώρα που ήρθε η άνοιξη!

Ο κήπος και το μπαλκόνι μπορούν να μετατραπούν εύκολα και οικονομικά σε μία πράσινη όαση, ειδικά για όσους ζουν στην πόλη και έχουν ανάγκη από λίγο χρώμα στην καθημερινότητα τους. Επιλέξτε φυτά τα οποία αντέχουν καλοκαίρι και χειμώνα χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, όπως οι τούγιες και οι δάφνες, αλλά και εποχιακά λουλούδια τα οποία θα δώσουν το χρώμα που λείπει από το χώρο σας. Τέλος, μία μπουκαμβίλια είναι απαραίτητη για να δώσει το στίγμα του ελληνικού καλοκαιριού στο χώρο σας. Παράλληλα, η αγορά νέων επίπλων βεράντας ή κήπου ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση σας.

Και περνάμε στο εσωτερικό του σπιτιού, στο οποίο με ελάχιστο κόπο, χρήμα και λίγη φαντασία, μπορείτε να ανανεώσετε τα χρώματα στους τοίχους. Επιλέξτε γήινες αποχρώσεις και αποφύγετε τα έντονα χρώματα τα οποία βαραίνουν το χώρο σας και κατά πάσα πιθανότητα θα βαρεθείτε γρήγορα. Παράλληλα συνδυάστε σε αντίστοιχα γήινα χρώματα και τις κουρτίνες του σπιτιού σας, καθώς επίσης τολμήστε σε παράθυρα να βάλετε στόρια υφασμάτινα ή μεταλλικά.

Φυσικά, από την ανανέωση του σπιτιού δε λείπουν και τα έπιπλα, για τα οποία ευτυχώς υπάρχουν στις μέρες μας πολλές και οικονομικές λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα νέο, μοντέρνο, γωνιακό καναπέ με τον οποίο, εκτός από ανανέωση, κερδίζετε και επιπλέον τετραγωνικά στο χώρο; Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ανανέωση του σπιτιού είναι η προσθήκη νέων φωτιστικών με λάμπες που διαχέουν θερμό φως και αναδεικνύουν το ιδιαίτερο-προσωπικού του ύφος, τις βραδινές ώρες. Σημαντική λεπτομέρεια εδώ, η επιλογή οικολογικών λαμπών τύπου LED, με το οικονομικό όφελος να φαίνεται στον πρώτο κιόλας λογαριασμό.

Τέλος, οι έξυπνες επιλογές αποθηκευτικών χώρων και ντουλαπιών, σας βοηθούν να ταξινομείτε καλύτερα τα πράγματα στο χώρο σας. Έπιπλα γενικής χρήσης, ντουλάπες βεράντας και παπουτσοθήκες, είναι απαραίτητα για την οργάνωση του σύγχρονου νοικοκυριού, βελτιώνοντας αισθητά την χρηστικότητα του χώρου σας.

Βασικό κριτήριο για να πραγματοποιήσετε όλες τις παραπάνω αλλαγές είναι η αρχική πρόθεση να ασχοληθείτε με την ανανέωση του χώρου σας και φυσικά η …ευχάριστη διάθεση! Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της ανανέωσης, κάντε έρευνα τόσο σε online καταλόγους, όπου οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες, όσο και σε καταστήματα που εξειδικεύονται στον τομέα του σπιτιού, όπως τα Praktiker, στα οποία θα βρείτε προσφορές και ευκαιρίες για να δημιουργήσετε το χώρο των ονείρων σας. Ξεκινήστε σήμερα και χαρίστε στον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, το σπίτι που σας αξίζει, κάνοντας μικρά και έξυπνα βήματα, που θα συντελέσουν στην ανανέωση της διάθεσης σας και θα ομορφύνουν την καθημερινότητα σας!