Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τι είναι το κέντρο «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» με έδρα την Αλίαρτο

 http://www.siriosfm.gr


Τους σκοπούς του νεοσύστατου κέντρου «Η προστασία του παιδιού», παρουσιάζουν τα μέλη του με ανοικτή επιστολή στους πολίτες της Βοιωτίας.

Τι αναφέρει η επιστολή:

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι σήμερα τα παιδιά και οι έφηβοι αντιμετωπίζουν πολλά και πολλές φορές δυσεπίλυτα προβλήματα.

Πολλά από αυτά δεν τρέφονται σωστά η επαρκώς λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της ανέχειας. Άλλα ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και έτσι η ανατροφή τους είναι προβληματική.

Υπάρχουν επίσης εγκαταλελειμμένα παιδιά, ορφανά άντυτα και ανυπόδητα, και άρρωστα, γενικώς απροστάτευτα.

Επίσης τα ναρκωτικά έχουν διαβρώσει ένα μέρος της νεολαίας μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε μια ομάδα από έγκριτους Βοιωτούς δημιούργησε το κέντρο: «Η προστασία του παιδιού», με έδρα την Αλίαρτο.

Επιλέξαμε γεωγραφικά την Αλίαρτο διότι βρίσκεται στο κέντρο της Βοιωτίας, άλλωστε ο Δήμος είναι συμπαραστάτης του έργου μας. Μας παραχώρησε και οίκημα για τα γραφεία και έχει αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας και συντηρήσεώς των.

Τα ονόματα του διοικητικού συμβουλίου και των ιδρυτών μελών σας τα επισυνάπτουμε μαζί με την επιστολή μας αυτή. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσα παιδιά η νέους μπορούμε εντός των ορίων των δυνατοτήτων μας και με τη συμπαράστασή σας.

Υποβάλουμε λοιπόν, την παράκληση να γίνετε συνεργάτες μας ώστε και με την βοήθειά σας να εντοπίζουμε τα προβλήματα των παιδιών στα χωριά και στις πόλεις της Βοιωτίας. Ο εντοπισμός θα γίνεται με τη συνεργασία του ιερέως, του δασκάλου και του προέδρου του διαμερίσματος.

Με πολύ χαρά περιμένουμε την απάντησή σας, με τη σύμφωνη γνώμη σας για την συνεργασία αυτή. Θα είμαστε ευτυχείς να σας δούμε στο κέντρο μας όταν θα μπορέσετε να το επισκεφθείτε.

Σύντομα θα σας καλέσουμε και στα εγκαίνια του κέντρου παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτου μας.

Το μέλη του Δ.Σ.

Πρόεδρος: Κόλλιας Νικόλαος (Πτυχιούχος Θεολογίας του Ιστορικού και Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλολογίας και διδάκτωρ Ιστορίας).Πρόεδρος Βοιωτικών Μελετών.

Αντιπρόεδρος: Λουκοπούλου-Γατή Ευαγγελία (Πτυχιούχος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής).

Γραμματέας: Χαμπίπης Κωνσταντίνος, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αλιάρτου. Χειρουργός- Οδοντίατρος.

Ταμίας: Καράμπελα Άννα (Μέλος Αντικαρκινικής Εταιρείας)

Μέλη: Τσιγαρίδας Ιωάννης Χειρουργός Οδοντίατρος Πρώην πρόεδρος[Πρόταση Ζωής] Νομού Βοιωτίας και πρώην Αντιπρόεδρος ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ . Ιωάννου Ιωάννης (Λυκειάρχης Λυκείου Θεσπιών –Εκπαιδευτικός)

Δαδανός Παναγιώτης (Ιερέας Πτυχιούχος Θεολογίας).

Τα ιδρυτικά μέλη:

Κόλλιας Νικόλαος (Πτυχιούχος Θεολογίας του Ιστορικού και Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλολογίας και διδάκτωρ Ιστορίας). Πρόεδρος Βοιωτικών Μελετών.

Τούτουζας Πάυλος (Καθηγητής της Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Διευθυντής της Παν/κης κλινικής του Ιπποκράτειου και ιδρυτής του ΕΛΙΚΑΡ.

Γατής Νικόλαος ( Ιατρός Αναισθησιολόγος)

Τσιγαρίδας Ιωάννης Χειρουργός Οδοντίατρος Πρώην πρόεδρος (Πρόταση Ζωής) Βοιωτίας και πρώην Αντιπρόεδρος ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ .

Χαμπίπης Κωνσταντίνος , Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αλιάρτου. Οδοντίατρος.

Καλογήρου Βασίλης (Ιατρός Παιδίατρος).

Σανιδάς Γιώργος (Πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Δικαστικός).

Λουκοπούλου-Γατή Ευαγγελία (Πτυχιούχος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής).

Βάθης Μιχαήλ (Πτυχιούχος Ψυχολογίας, Διευθυντής ΕΤΕ Αλιάρτου).

Μπράμης Ιωάννης Ιατρός Χειρουργός Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Διευθυντής Ιπποκράτειου.

Γολεμάτης Βασίλης, Επίτιμος καθηγητής χειρουργικής, πρώην διευθυντής Ιπποκράτειου, πρώην πρόεδρος του Κ.Ε.Σ.Υ. πρώην πρόεδρος του Ωνάσειου Νοσοκομείου, Επιστημονικός διευθυντής του Ιάσω και του Υγείας Μέλαθρον της Εθνικής Τραπέζης.

Μαντσάγκας Αριστομένης (Πτυχιούχος Θεολογίας, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ ιστορίας της Ιατρικής).

Κόλλιας Σεραφείμ (Πτυχιούχος Θεολογίας-Φιλολογίας, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και φροντιστής. Δημητρίου Νικόλαος του Ιωάννη (Διδάσκαλος Πτυχιούχος θεολογίας και εκδότης της εφημερίδας πολυάνδριον Λεονταρίου .

Dr Κωνσταντοπούλου Γεωργία (Αναισθησιολόγος. Διευθύντρια Αναισθησιολογικού τμήματος και Ιατρείου Χρόνιου Πόνου Γ.Ν.Ν. Σωτηρία)

Καράμπελα Αννα (Μέλος Αντικαρκινικής Εταιρείας)

Καραντζάς Ιωάννης (Δικηγόρος Πρόεδρος Ερυθρού σταυρού Λεβαδιάς). Ιωάννου Ιωάννης του Αγγέλου (Λυκειάρχης Λυκείου Θεσπιών –Εκπαιδευτικός)

Ξυδώνας Δημήτριος Επιχειρηματίας

Γιαννακόπουλος Γεώργιος (Εκπαιδευτικός ειδικής Αγωγής 1ου Δημοτικού Αλιάρτου)

Δαδανός Παναγιώτης (Ιερέας Πτυχιούχος Θεολογίας)