Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Συνεδρίασε η 5μελής Επιτροπή της ΚΕΕΕ για τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος


Εκπρόσωπος των Βοιωτών
ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας
Επαγγελματιών Βιοτεχνών
Επαρχίας Θηβών κ. Χρήστος Χαρατσής

Υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη συνεδρίασε την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 στα γραφεία της Ένωσης , η πενταμελής Επιτροπή για την απλούστευση των διαδικασιών Ίδρυσης Επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνέχεια της υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Θεσσαλονίκης. Την πενταμελή επιτροπή αποτελούν – πέραν του κ. Αγνιάδη – οι κκ. Ηλίας Χατζηβασίλογλου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιώργος Χονδρογιάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γιώργος Κουτρουλιάς, μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Χρήστος Χαρατσής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών. Παρόντες ήταν ακόμη ο Διευθυντής της ΚΕΕΕ κ. Βασίλης Αποστολόπουλος και ο Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΕΕ κ. Δημήτριος Σκιαδάς.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση της επιτροπής, στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, όσον αφορά στα καταστήματα του Κλάδου, οι συμμετέχοντες κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους, παραμένοντας στη διάθεσή της ΚΕΕΕ για κάθε συμπληρωματική επεξήγηση.
Κοινή διαπίστωση της επιτροπής είναι πως αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης το 2006, απετέλεσε τομή για τα ελληνικά δεδομένα αφού χρειάζεται περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών για να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας ενός ευνοϊκού τοπίου για την επιχειρηματικότα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κατέθεσε συγκεκριμένο κείμενο προτάσεων προς την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.      orchomenos-press