Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχει προκαλέσει η απόφαση για αλλαγή της έδρας από τη Χαλκίδα στην Αμφισσα του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια. Αρνητική στη διεξαγωγή της δίκης στην Αμφισσα είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Φωκίδας.
Την πικρία και την έκπληξή της για τη διεξαγωγή της δίκης εκτός Αθηνών εξέφρασε, χθες το απόγευμα, η μάνα του αδικοχαμένου εφήβου, από τα πυρά αστυνομικών, Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Με δήλωσή της η Τζίνα Τσαλικιάν απευθύνεται προς τα μέσα ενημέρωσης, ζητώντας να εκδικαστεί η υπόθεση στην Αθήνα:
«Με έκπληξη και πικρία πληροφορούμαι ότι η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου των δολοφόνων του παιδιού μου να διεξαχθεί η δίκη εκτός Αθηνών, αρχικά στη Χαλκίδα κι έπειτα στην Αμφισσα... Με τη μεταφορά της έδρας αποδυναμώνεται το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τη μνήμη του 15χρονου νεκρού γιου μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος υπήρξε και θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησής του, από τους δράστες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον κ. Κούγια διότι:
* Παρακωλύεται ουσιαστικά η ομαλή διεξαγωή της δίκης με το να παρεμποδίζεται η προσέλευση μαρτύρων (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μαθητές), οι οποίοι καλούνται να διανύσουν μεγάλη απόσταση μέχρι το δικαστήριο της Αμφισσας.
* Αντικαθίστανται ένορκοι οι οποίοι τελούν σε άμεση τοπική σχέση με τα περιστατικά, με άλλους που δεν έχουν αυτό το προσόν.
* Περιορίζεται κατά πολύ η αρχή της δημοσιότητας της δίκης».
Για τους λόγους αυτούς, η κ. Τσαλικιάν κάνει «έκκληση στη συντεταγμένη πολιτεία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα».
Πηγές: Ελευθεροτυπία,Το Βήμα