Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πανδαισία ασμάτων και μελωδιών στην συναυλία του δημοτικού ωδείου Θήβας.(video)


Μια πανδαισία ασμάτων και μελωδιών από διάφορες εποχές και μουσικές παραδόσεις, που χάρισαν στο κοινό όμορφες αναμνήσεις και το προετοίμασαν για τη μεγάλη γιορτή των... Χριστουγέννων, παρουσίασε, με μεγάλη επιτυχία, το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας του Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Για πρώτη φορά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν καθηγητές, μαθητές αλλά και τις χορωδίες του Ωδείου να συνυπάρχουν αρμονικά και δομημένα επί σκηνής.

Την αυλαία άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία με έργα του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού, με χοράρχη τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την πολυπληθή Παιδική Χορωδία τραγούδια που αναφέρονται στην γέννηση του Θεανθρώπου και στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν παράλληλα. Την παιδική χορωδία συνόδεψαν επίσης η Καθηγήτρια Πιάνου κα. Φανή Μπαλάφα, ο καθηγητής Βιολιού και Κιθάρας κ. Κώστας Σταυρίδης, ο Καθηγητής Κλ. Κιθάρας και υπεύθυνος του Συνόλου Νυκτών Εγχόρδων κ. Δημήτρης Δερδενές, με επικεφαλής της Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου. Με τα παιδιά του ωδείου τραγούδησε επίσης η κα. Κελεκίδη Δήμητρα.