Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βαλαώρα Ευρυτανίας: Στο πανέμορφο γραφικό χωριό .... όλα μισό ευρώ!


«Δε χρειάζεται να έχεις πολλά για να περάσεις καλά, λέει ένας κάτοικος
«Summer life» στο πανέμορφο γραφικό χωριό του... όλα μισό ευρώ!

Η κρίση δεν άγγιξε ποτέ το χωριό Βαλαώρα του νομού Ευρυτανίας - Ο τιμοκατάλογος πάντως προκαλεί έκπληξη σε επισκέπτες του χωριού που διαπιστώνουν ότι οι τιμές σε ότι και αν παραγγείλουν δε ξεπερνά τα 2 ευρώ
Οι 300 κάτοικοι του χωριού Βαλαώρα Ευρυτανίας κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς αποκομμένοι από την ένταση και την καθημερινότητα των μεγάλων πόλεων, απολαμβάνοντας όπως λένε το «προνόμιο» της ζωής κοντά στη φύση.
Τα πρωινά δουλεύουν στα χωράφια και από το μεσημέρι και μετά συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού στο καφέ της Μαρίας και εκεί ξεκινά το δικό τους πάρτι σε ρυθμούς καλοκαιρινούς με μουσικές παραδοσιακές και πολύ κρασί ούζο και τσίπουρο.

Ο τιμοκατάλογος πάντως προκαλεί έκπληξη σε επισκέπτες του χωριού που διαπιστώνουν ότι οι τιμές σε ότι και αν παραγγείλουν δε ξεπερνά τα 2 ευρώ.

Το τσίπουρο κάνει 0.50 λεπτά το ούζο 1 ευρώ και οι παγωμένες μπύρες 1,5.
protothema.gr
Όσο για τα ποτά οι τιμές αντιστοιχούν σε μόλις 2 ευρώ. «Είναι τα καλά του χωριού αυτά, δε χρειάζεται να έχεις πολλά για να περάσεις καλά, μπορείς να βγεις βόλτα και με ένα ευρώ να περάσεις φίνα. Εμείς πάντως το χωριό μας το συστήνουμε σε όλους για καλοκαιρινές διακοπές. Και αν άλλοι πάνε σε νησιά και ξοδεύουν περιουσίες εδώ θα τη βγάλουν τσάμπα», λέει ο Θωμάς, κάτοικος του πανέμορφου γραφικού χωριού.