Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΣΥΡΟΣ.. Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙΣ.


Η Σύρος, με πρωτεύουσα την Ερμούπολη, είναι ένα από τα πιο όμορφα και “ζωντανά" νησιά των Κυκλάδων. Οποιαδήποτε εποχή και αν το επισκευτεί κανείς ένα είναι το σίγουρο, θα έχει πολλά να δει, να κάνει και φυσικά θα περάσει τέλεια!

Σα νησί των Κυκλάδων έχει πανέμορφες χρυσές, αμουδερές παραλίες με καταγάλανα νερα. Από αυτές ξεχωρίζουν το ρομαντικό Κίνι στα Δυτικά του νησιού, η κοσμοπολίτικη παραλία του Γαλησσά και η “απομονωμένη” παραλία Σαντορινιοί για τους πιο εναλλακτικούς..

Τα εντυπωσιακά κτίριά της Ερμούπολης, τα αρχοντικά της, το ιστορικό θέατρο Απόλων (μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνου), το Δημαρχείο, τα κατάλευκα σπίτια και τα αμέτρητα σκαλία της Άνω Σύρου θα εντυπωσιάσουν και θα μαγέψουν τον κάθε επισκέπτη. Ακόμα και για εκείνους που αποφασίζουν να πάνε στη Σύρο χωρίς μεταφορικό μέσο, προσφέρει τέλειο δίκτυο μεταφορών με πολύ συχνά δρομολόγια λεωφόρείου προς όλο το νησί.

Η καρδιά της διασκέδασης χτυπάει στην Ερμούπολη.. Για πρωινό και brunch, το "Jar" είναι η τέλεια επιλογή. Μπορεί να μην έχει θέα τη θάλασσα, αλλά βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα στενάκια της Ερμούπολης, από όπου κανείς δεν πρέπει να φύγει πριν δοκιμάσει τις απίστευτες σπιτικές του λεμονάδες.
Για τα πιο εμπνευσμένα, γευστικα κοκτέιλ και τις καλύτερες μουσικές, το "kouchico" είναι εκει για εσας! Σε ένα στενό δίπλα στο δημαρχείο, θα περάσετε σίγουρα ένα από τα πιο ωραία και ανέμελα βράδια σας. Παίρνει έξτρα πόντους για τις κουβερτούλες που προσφέρει, τα κρύα βράδια, σε όσους κάτσουν έξω!

Ένα είναι το συμπέρασμα, η Σύρος είναι ο απόλυτος προορισμός για πολυήμερες διακοπές, για μικρή απόδραση Σαββατοκύριακου ή ακόμα και για να ζήσει κανείς!

Photo taken by: Stefanos Mamidis ©