Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αποστόλου: Άμεση προτεραιότητα η ανάπτυξη της αλιείας

http://www.zougla.gr/greece/article/apostolou-amesi-protereotita-i-anaptiksi-tis-alias

Με στόχο την ανάδειξη του τομέα της αλιείας ως ενός από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας, που μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει σημαντικά την εθνική οικονομία, ξεκίνησαν σήμερα στην Καβάλα, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Απόστολου, οι εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014 - 2020».

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός τόνισε: «Είναι σημαντικό πρόγραμμα που οφείλουμε όλοι να το υπηρετήσουμε, γιατί μπορεί ν' αποτελέσει πυλώνα ανάτασης του τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών της χώρας μας. Αιχμή του δόρατος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να είναι η μικρή παράκτια αλιεία, γιατί η συμβολή της δεν περιορίζεται μόνο στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας, αλλά κυρίως υπηρετεί τη διατήρηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών».

Ο κ. Αποστόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ρύπανση του Σαρωνικού και στις επιπτώσεις που αυτή έχει στο εισόδημα των αλιέων, λέγοντας ότι μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος υπάρχουν δυνατότητες προσφοράς βοήθειας και στήριξης των αλιεργατών.

«Ένας ακόμα λόγος», σημείωσε ο υπουργός, «που μας υποχρεώνει να δώσουμε γενικότερα βάρος στην αλιεία, είναι η διαρκής δοκιμασία που υφίσταται από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις με πρόσφατο το παράδειγμα της απώλειας εισοδήματος, στην οποία υπόκεινται ιδιαίτερα οι παράκτιοι αλιείς στην περιοχή του Σαρωνικού από την πρόσφατη ρύπανση, αλλά θα έλεγα και οι υπόλοιποι αλιείς της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ