Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΚΕΘ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος
Πριν 25 χρόνια η Πολιτεία είχε απαλλοτριώσει εκτάσεις ιδιοκτησίας του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να γίνει η διαπλάτυνση της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

25 χρόνια περίμενε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων για να εισπράξει το ποσό των 475.000 ευρώ ως αποζημίωση για αυτή την απαλλοτρίωση.

Μετά από προσπάθειες της ΔΗΚΕΘ- και όχι μόνο- εκταμιεύτηκαν αυτά τα χρήματα και ανάσανε το ταμείο της επιχείρησης.
Φωτογραφία του Ηλίας Τραμπάκουλος.

 Συγκεκριμένα, με το ζεστό χρήμα που πιστώθηκε στον λογαριασμό της θα πληρωθούν οφειλές σε ΔΟΥ, τράπεζες και προμηθευτές αλλά και θα χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές παρεμβάσεις σε γραφεία. 

Φωτογραφία του Ηλίας Τραμπάκουλος.
Θα δημιουργηθεί αίθουσα για την Φιλαρμονική Ορχήστρα και θα αγοραστούν στολές για τα μέλη της. Προγραμματίζονται επισκευές σε καθίσματα και μοκέτες στο Συνεδριακό Κέντρο αλλά και αγορά ηχητικών και φωτιστικών προκειμένου να υποστηρίζονται επαγγελματικά οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΘ, του Δήμου, των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που ενοικιάζουν τις αίθουσές της. (Αλ. Κοφίνης, Σεμέλη, Αρμονία). Ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και στο Δημοτικό Ωδείο, τον χειμερινό κινηματογράφο και στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».