Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος ξεκινά στην Στερεά Ελλάδα


Το πανέμορφο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, ανοίγει τις πύλες του, μετά από σαράντα χρόνια, με μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ): ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος.

Το φεστιβάλ αρχαίου δράματος που «γεννιέται» στην Στερεά Ελλάδα, είναι καρπός μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο της Ερέτριας, πόλης σφραγισμένης εδώ και χιλιετίες από την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ).

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος του ΚΕΔΡΑ, που επίσης ενισχύεται οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, σε πρεμιέρα, έργα και των τριών αρχαίων τραγικών:

21 Σεπτεμβρίου 2018 – ώρα 8:30 μ.μ.

Ελένη του Ευριπίδη από το Θέατρο Χαλκίδας σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου.

22 Σεπτεμβρίου 2018 – ώρα 8:30 μ.μ.
Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή από τον Σύλλογο «Λάιος» της Θήβας, τον Σύλλογο «Δήλια Δρώμενα» της Τανάγρας και την θεατρική ομάδα «Σχήμα Αλιάρτου», σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου.

23 Σεπτεμβρίου 2018 – ώρα 8:30 μ.μ.
Πέρσες του Αισχύλου από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και θεάματος του Παντείου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.

Οι τρεις παραστάσεις, μετά την Ερέτρια, θα συνεχιστούν στην Αθήνα και τη Θήβα: