Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Με τους κατοίκους της Αλυκής συνομίλησε ο Αντώνης Τουλουμάκος



Την Κυριακή 12 Μάη ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων της Αλυκής.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις βασικές διεκδικήσεις που προβάλει ο συνδυασμός για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό:
Να περιληφθούν όλες οι κατοικίες στην οικιστική ζώνη και να πολεοδομηθεί συνολικά ο οικισμός, με τη χωροθέτηση δρόμων και κοινοχρήστων χώρων.
Να ανακατασκευαστεί ο αγωγός ύδρευσης προς τον οικισμό, να καταγραφούν όλες οι συνδέσεις ύδρευσης και να αναλάβει ο Δήμος την αποπληρωμή του δανείου με βάση το οποίο υλοποιήθηκε το αρχικό (και προβληματικό) έργο της ύδρευσης του οικισμού.
Να αποδοθεί στο Δήμο το σύνολο της έκτασης των 80 περίπου στρεμμάτων που έχει δοθεί από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ προς "αξιοποίηση" (δηλαδή για ξεπούλημα), με σκοπό να κατασκευαστούν εκεί κοινωφελείς εγκαταστάσεις.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσουν άμεσα σε ανασκαφή της αρχαιολογικής περιοχής γύρω από το κάστρο, ώστε να διευθετηθεί ακριβώς η αρχαιολογική ζώνη σε σχέση με υπάρχουσες κατοικίες.
Ο Δήμος να επιλύσει όπως έχει δεσμευθεί το ζήτημα της συγκοινωνίας μέσω ΚΤΕΛ, η οποία δεν υφίσταται.