Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Πρόταση για επιστροφή στην Αττικοβοιωτία με τη συνένωση των δυο νομών. Ταύτιση των αιρετών περιφερειών με τις σημερινές βλέπει η Ε.Ν.Α.Ε

Την επιστροφή στην Αττικοβοιωτία που υπήρχε στο παρελθόν, προτείνει ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς.

Παρά το γεγονός ότι η εκτίμηση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε) είναι ότι θα υπάρξουν τελικά 13 αιρετές περιφέρειες που θα ταυτίζονται γεωγραφικά με τις σημερινές, σε μελέτη του Εμπορικού Συλλόγου τονίζεται ότι η συνένωση της Βοιωτίας με την Αττική θα αποτελούσε την καλύτερη λύση για το νομό.

Η πρόταση για τη συνένωση της Βοιωτίας με την Αττική, ενισχύεται και με ειδική αναπτυξιακή πρόταση με τίτλο “ΒΟΙΩΤΙΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ”, με την οποία προτείνεται:

- Δημιουργία Διεθνούς Αεροδρομίου στην περιοχή Ορχομενού – Κάστρου και πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

- Κατασκευή πίστας Αυτοκινητοδρομίου στον Ορχομενό και πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου.

- Σύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου και του Αυτοκινητοδρομίου με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σε συνέχεια της γραμμής Αθήνα – Θήβα – Λιβαδειά.

- Κατασκευή Αυτοκινητόδρομου μεταξύ Ελευσίνας – Θήβας – Κάστρου που θα συνδέει τις δύο Εθνικές Οδούς Πατρών – Αθηνών και Αθηνών – Λαμίας.

- Αναβάθμιση του οδικού άξονα Θηβών – Λιβαδειάς – Δελφών – Ιτέας σε Αυτοκινητόδρομο.

- Σιδηροδρομική σύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου με διακλάδωση του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Λιβαδειά – Θεσσαλονίκη.


- Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ελευσίνας και του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο με τον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

- Δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου.


Πρέπει να σημειωθεί ότι στην μελέτη τονίζεται: «Η υλοποίηση των υποδομών αυτών φέρνουν τη Βοιωτία ακόμα πιο κοντά στην Αττική! Η Βοιωτία έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Αττική!
Η Βοιωτία συνδέεται, επικοινωνεί, συναλλάσσεται με την Αττική! Η Βοιωτία έχει ελάχιστες επαφές και συναλλαγές με τη Φθιώτιδα και τη Λαμία.