Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Να εξαιρεθεί για λόγους Εθνικής Ασφάλειας η ΕΑΒ από το ΤΑΙΠΕΔ

Από exeisminima -







Μετά από δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας και την δημοσίευση τμήματος της συμφωνίας, στην οποία αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που υπάγονται στο νέο υπερταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Η ΕΑΒ Α.Ε (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε) φαίνεται να περιλαμβάνεται στη λίστα των δημοσίων επιχειρήσεων που θα πρέπει να υπαχθούν στο υπερταμείο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, με μια σημαντική όμως υποσημείωση που της δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο σημείο της συμφωνίας σημειώνεται ότι «οι αρχές κι οι θεσμοί θα αναλύσουν τις δραστηριότητες της ΕΑΒ μέχρι τον Ιούνιο του 2016 για να εξετάσουν σε ποιο βαθμό είναι ευρέως εμπορικές και πρέπει να συμπεριληφθεί στο νέο ταμείο ή αν κατά βάση εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κάτι που δίνει έναυσμα υποχρεωτικής εξαίρεσης από το Ταμείο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Το Ε.Κ.Θήβας θεωρεί την ΕΑΒ βιομηχανία πρότυπο τον κλάδο της Αεροναυπηγικής, με ισχυρό παρελθόν, με εξαιρετικές επιχειρησιακές συνεργασίες του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, με απόλυτη προσήλωση στο έργο υπηρέτησης της εθνικής άμυνας της χώρας -όπως άλλωστε ορίζεται στον ιδρυτικό της νόμο- και με χαρακτήρα και δυνατότητες αναπτυξιακές προς όφελος και της εθνικής οικονομίας.

Όλα τα πιο πάνω όπως και η έως τώρα πορεία της, δείχνουν τον προσανατολισμό της ΕΑΒ <<πρωτίστως>> στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, επιβάλλοντας έτσι και την υποχρεωτική εξαίρεσή της από το Ταμείο για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με το σωματείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξαίρεση της εταιρείας από το ταμείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ