Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Θήβας: Σχολείο επικίνδυνο για μαθητές και καθηγητές!


Παράθυρα και πόρτες που δεν κλείνουν, αίθουσες διδασκαλίας σε άθλια κατάσταση με τους σοβάδες να πέφτουν, εργαστήρια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ακόμη χειρότερες εικόνες συνθέτουν την εικόνα των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ , την πρώην δηλαδή τεχνική σχολή στη Θήβα .
Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή γονέων – μαθητών και εκπαιδευτικών, που καταγγέλλουν το πρόβλημα και το έχουν επισημάνει επανειλημμένα, αλλά «ουδείς δεν φρόντισε να κάνει κάτι γι΄ αυτό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές που χρησιμοποιούν τις τριτοκοσμικές , διαβρωμένες από την υγρασία αίθουσες, στις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά με τα μπουφάν κατά την διάρκεια του χειμώνα».
Στο κτίριο που χτίστηκε πριν δεκαετίες , δεν έχει ουδέποτε επισκευαστεί με αποτέλεσμα οι βροχές να το μετατρέπουν σε «σουρωτήρι» και τους καθηγητές σε «ναυαγοσώστες», αφού τα νερά περνούν μέσα απο τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις !!!
Κάποιοι λένε πως 2,5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί στα ταμεία της Νομαρχίας γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, καθώς όλα σε αυτή την χώρα τραβούν την ανηφόρα!
Επικοινωνήσαμε με τον κ.Θανάση Μαριγούδη, Πολιτικό Μηχανικό, Προϊστάμενο του ειδικού για την εκπαίδευση τμήματος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, για να μάθουμε τι έχει συμβεί με το θέμα.
«Έχουν δίκιο μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί, έτσι θα αντιδρούσα κι εγώ αν πήγαιναν τα παιδιά μου σε ένα σχολείο με αυτά τα προβλήματα» είπε και μας ανέλυσε την όλη κατάσταση: Στις 12 Φεβρουαρίου 2008 έγινε ο πρώτος διαγωνισμός, στον οποίο έλαβαν μέρος 10 ιδιώτες, αλλά κάποιος προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 18, η οποία τον δικαίωσε με απόφαση στις 23 Ιουνίου 2008 με αποτέλεσμα να γίνουν όλα πάλι από την αρχή, με νέο φάκελο, νέα μελέτη και νέο διαγωνισμό, αφού το καθεστώς είχε αλλάξει και απαιτούσε τροποποιήσεις.
Τέλη Απρίλη όλα ήσαν έτοιμα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 η μελέτη ανατέθηκε και κοινοποιήθηκε στον ανάδοχο, οποίος εντός των ημερών θα πράξει τα σχετικά για το ξεκίνημα.
«Για να ολοκληρωθεί η στατική μελέτη και όλα τα συναφή, θα πάρει διάστημα 5 – 7 μηνών» λέει ειλικρινέστατα ο κ. Μαριγούδης, που μέχρι εδώ φτάνει η αρμοδιότητα του, κι εμείς όλοι αναρωτιόμαστε, προς άλλη κατεύθυνση πλέον, τι θα γίνει από εδώ και στο εξής!
Να σημειωθεί πως πέρυσι οι καθηγητές φρόντισαν να αντικαταστήσουν το ηλεκτρολογικό σύστημα προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας, όμως το νερό που θα συνεχίζει να μπαίνει και να διαβρώνει τα πάντα, αποτελεί κίνδυνο για μαθητές και καθηγητές….