Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Νεωτερισμοί στη Θίσβη!



Μπράβο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θήβας και το Υπουργείο "Πολιτισμού"!!!

Λαξευμένοι μυκηναϊκοί τάφοι, που εκτελούν και χρέη στάνης, καθώς η αρχαία ιστορία της Θίσβης συναντά την νεότερη ευρυματική επιχειρηματική σκέψη της ελληνικής κουλτούρας.
Η αρχαία ακρόπολη της Θίσβης, χώρος ελεύθερης εναπόθεσης μπαζών (πέτρες οι μεν, πέτρες και οι δε), καθώς και χώρος έκθεσης παλαιών αγροτικών μηχανημάτων, αυτοκινήτων και τσιμεντόχτιστων μαντριών. Εδώ η τέχνη της αρχαίας Ελλάδας, συναντά τη νεότερη αφηρημένη τέχνη και η αρχιτεκτονική του χθες, αντιπαραβάλλεται με την αριστουργηματική ντόπια αρχιτεκτονική. Σε συνδυασμό πάντα με ζωντανά εκθέματα αμνοεριφίων. Λειτουργεί όλες τις ώρες και μέρες με δωρεάν στάθμευση πάνω σε αρχαία μονοπάτια!
Γέφυρα που χρονολογείται από τον 19ο αιμ.χ. με ειδική καλαίσθητη παρέμβαση, πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον και σεβόμενη τη νομοθεσία περί αναστήλωσης, έκθεμα σπάνιου συνδυασμού κάλλους και χρηστικότητας, καθώς από πάνω της περνούν καθημερινά φορτηγά πολλών τόνων στο δρόμο για τη ΒΙ.ΠΕ.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φορείς αλλά και τους κατοίκους του δήμου Θίσβης, που προσφέρουν αυτές τις δημιουργίες στο κοινωνικό σύνολο.
Ειδικές ευχαριστίες να δώσουμε στην αρχαιολογική υπηρεσία, διότι χωρίς τη δική της παντελή ελλειψη ενδιαφέροντος και πλήρη περιφρόνηση, αυτά τα μνημεία θα διατηρούσαν το ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον τους και οι πολίτες αυτής της χώρας θα είχαν την δυνατότητα να τα θαυμάσουν και να εμβαθύνουν στην ιστορία της πατρίδας τους.
Κάτι που προφανώς θεωρείται παροχημένο για την τρέντυ κουλτούρα του νεοέλληνα...
Απο  Θεσπιακά ΚΑΙ THIVA PRESS