Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Διαμαρτυρία για αποκλεισμό, από εταιρία, πρόσληψης Βοιωτών παρά την εντοπιότητα



Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη σε ότι αφορά την προτίμηση μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο εργατικό δυναμικό της Εύβοιας και όχι της Βοιωτίας όπου θα λειτουργήσουν οι κεντρικές αποθήκες διανομής.
Η κ Τσόνογλου απέστειλε στις 23/10/2009 επιστολή διαμαρτυρίας στον συγκεκριμένο Όμιλο την οποία κοινοποίησε στα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας καθώς και την Γ.Σ.Ε.Ε.
Στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι,
Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ευβοϊκή γνώμη» δημοσιεύθηκε αγγελία σας με την οποία ζητάτε προσωπικό για να εργασθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας σας σε κέντρο διανομής προϊόντων σας με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Μάλιστα μέσα στις προτεινόμενες προς τους υποψηφίους εργαζόμενους προσφορές αναφέρατε και την μεταφορά τους με πούλμαν από την περιοχή της Εύβοιας στην περιοχή των Οινοφύτων.
Με την παρούσα επιστολή μου εκφράζω το παράπονο που, εκπροσωπεί πιστεύω, και το παράπονο των εργαζομένων αλλά κυρίως των ανέργων στην περιοχή της Βοιωτίας, όπου είναι και η έδρα της επιχειρήσεως σας. Είναι γνωστό ότι είναι υψηλός ο δείκτης ανεργίας και στην Βοιωτία και απορώ γιατί τους εν λόγω πιθανούς εργαζόμενους, που ομοίως έχουν ανάγκη εργασίας, τους αποκλείετε από την σχετική πληροφόρηση, παρά την εντοπιότητα τους.
Όταν στην Βοιωτία αναπτύσσεται η όλη δραστηριότητα σας και οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου Νομού εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχειρήσεως σας πιστεύω λόγοι στοιχειώδους ανταπόκρισης προς τους κατοίκους της θα είναι μέρος της επιλογής σας, ως προς το ανθρώπινο δυναμικό στελέχωσης της επιχειρήσεως σας, να απευθύνεται και προς τους κατοίκους της, που ομοίως έχουν μεγάλη ανάγκη να εργασθούν.
Με την ευχή να ανταποκριθείτε στην παρούσα μου, σας καλώ να προσκαλέσετε προς εργασία και Βοιωτούς πολίτες.
Μετά τιμής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας»    ΤΗIVA PRESS