Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Τους 510.000 φτάνουν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ


καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων μέσω των Κ.Ε.Π. και να συμμετάσχουν στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2011. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 29/8/11

Χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού και δωρεάν παροχή βιβλίων από ΟΓΑ
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού- Εκδρομών- 5νθήμερο Εκδρομικό- Επιμορφωτικό νέων αγροτών και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2011.
510.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων μέσω των Κ.Ε.Π. και να συμμετάσχουν στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2011.
Η διενέργεια κλήρωσης των δικαιούχων των Κοινωνικών Προγραμμάτων ήταν τεχνική- ηλεκτρονική προκειμένου να διαφυλαχθεί απόλυτα η αντικειμενικότητα καθώς η Διοίκηση του Οργανισμού δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως συμμετοχή στην επιλογή των δικαιούχων. Η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων ξεκινάει την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 μέσω των Κ.Ε.Π.
Οι κληρωθέντες- δικαιούχοι του Εκδρομικού- Επιμορφωτικού Προγράμματος νέων αγροτών θα λάβουν τα Δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.
Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-3-2012 των δε δελτίων για τα προγράμματα των εκδρομών και της δωρεάν παροχής βιβλίων μέχρι τις 31-12-2011.
Διαδικασία Παραλαβής Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.)- Δελτίων Εκδρομικού Προγράμματος (Δ.Τ.Π.) και Δελτίων δωρεάν παροχής βιβλίων
Οι δικαιούχοι των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος, και δωρεάν παροχής βιβλίων της «Αγροτικής Εστίας» για το έτος 2011 θα πρέπει να επισκεφθούν τα ΚΕΠ, (όχι απαραίτητα το Κ.Ε.Π. στο οποίο υπέβαλαν αίτηση) ώστε να ενημερωθούν εάν είναι κληρωθέντες των προγραμμάτων και να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.)- Δελτία Εκδρομικού Προγράμματος (Δ.Ε.Π.) καθώς και τα Δελτία δωρεάν παροχής βιβλίων.
Οι δικαιούχοι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα λάβουν εκτός από το δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού και εκπτωτικά κουπόνια.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) για τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία και Βιβλιοπωλεία.
Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων θα παραλαμβάνονται προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή καταβολής εισφορών/ Βιβλιάριο Υγείας και αστυνομική ταυτότητα.

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: 8ήμερες δωρεάν διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.
2. Πρόγραμμα Εκδρομών: 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία.
3. Εκδρομικό- Επιμορφωτικό νέων αγροτών: διάρκεια 5 ημερών (4 διανυκτερεύσεις) για τους ασφαλισμένους 21-55 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδιάσουν την ψυχαγωγία με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα αγροτικής απασχόλησης (πρότυπα αγροκτήματα, συσκευαστήρια- τυποποιητήρια, οινοποιεία κ.λ.π.).
4. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων: αξίας 20 Ευρώ.