Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών στο Συνοικισμό.


                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Συνοικισμό της Θήβας επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου υπάλληλος του Τμήματος Υγιεινής της Π. Ε. Βοιωτίας, έπειτα από αίτημα του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να διαπιστώσει από υγειονομικής απόψεως την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την κατεδάφιση μεγάλου μέρους των αυθαίρετων παραπηγμάτων και την κατάργηση και επίχωση των παλαιών βόθρων της συνοικίας.
Τα έργα κατασκευής των αποχετευτικών αγωγών που θα αποκαταστήσουν όσους βόθρους επιχώθηκαν, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν συνδεθεί όλες οι κατοικίες με τους νέους αγωγούς, μειώνοντας σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, που συνόδευσε την υπάλληλο του υγειονομικού μαζί με έναν υπάλληλο του τμήματος Έργων του Δήμου, είπε χαρακτηριστικά:
«Το έργο ανάπλασης του Συνοικισμού ξεκίνησε αρχές της Άνοιξης και κράτησε μέχρι τον Ιούλιο, με την κατεδάφιση των αυθαίρετων παραπηγμάτων και παράλληλα με την επίχωση 28 βόθρων. Ήταν μια διαδικασία επίπονη αλλά αναγκαία και δημιουργική ταυτόχρονα, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Για να γίνει όλο αυτό το έργο λάβαμε τη σύμφωνη γνώμη εξήντα (60) ιδιοκτητών, μόνο δύο (2) ήταν αρνητικοί στο να γίνει το έργο,  πιστεύω όμως ότι και εκείνοι θα καταλάβουν ότι είναι μια θετική κίνηση για το Συνοικισμό, αφού θα του προσδώσει τη χαμένη αίγλη του, την εικόνα που του αρμόζει και που όλοι θέλουμε.
To υγειονομικό το καλέσαμε εμείς, γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο αποκατάστασης των βόθρων. Η σύνδεση με τον αγωγό δεν έγινε νωρίτερα γιατί συνέπεσε με την περίοδο των αδειών λόγω καλοκαιριού αλλά και λόγω οικονομικών δυσκολιών, που αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τα σχέδια μας. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και το έργο προχωράει κανονικά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι σε λίγες μέρες θα έχουν συνδεθεί όλες οι κατοικίες».