Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Καταργούνται 100 ΑΕΙ-ΤΕΙ, νοσοκομεία και ειρηνοδικεία



Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά μέχρι το τέλος του έτους σε:

Συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ολη τη χώρα, βάζοντας τέρμα στο ρητό «κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ». Μάλιστα στην κυβέρνηση μιλούν για κατάργηση του 1/5 όλων των τμημάτων ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δώσει εντολή για να ετοιμαστεί σχετική μελέτη.
Κατάργηση του 20% των Ειρηνοδικείων της χώρας. Κι αυτό γιατί ενώ στην Αττική που βρίσκεται ο μισός πληθυσμός υπάρχουν 18 Ειρηνοδικεία, στην περιφέρεια αυτά είναι 287! Παράλληλα, υπάρχει απόφαση για μεγάλη αύξηση των δικαστικών παραβόλων.
Κατάργηση ή άμεση ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αυτή η πρόταση έχει ως στόχος τον δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την Υγεία ενώ για την εξεύρεση πόρων εξετάζεται και η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Τούντα, που προβλέπει ότι κάποια τμήματα νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας της περιφέρειας θα μπορούσαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες ή σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία!
iefimerida.gr