Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε 14 ανέρχονται τα διαγνωσμένα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου !


Τα μελη της Ελληνικης Ολυμπιακης Επιτροπης που απεκλεισαν την αθλητρια Βουλα Παπαχρηστου απο τους Ολυμπικους Αγωνες πρεπει να ζητησουν ΤΩΡΑ Δημοσιως ΣΥΓΝΩΜΗ απο τις οικογενειες των θυματων του ιου.
Ο δευτερος νεκρος πρόκειται για έναν 75χρονο άνδρα από τα Κάτω Πατήσια , ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Στην επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει:
Η Ελλάδα θεωρείται επισήμως ελεύθερη ελονοσίας από το 1974. Λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας σε κατοίκους της Ελλάδας κατά τα έτη 2009 (Ν=6), 2010 (Ν=3) και 2011 (Ν=40), χωρίς ιστορικό ταξιδίου σε χώρες ενδημικές για την ελονοσία, το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της νόσου είναι υπαρκτό, λόγω των παρακάτω παραγόντων:
(α) Η χώρα αποτελεί τόπο διαμονής και εργασίας μεταναστών από χώρες στις οποίες ενδημεί η νόσος. Επιπλέον παρατηρείται είσοδος σημαντικού αριθμού μεταναστών στην Ελλάδα (κυρίως μέσω των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων) από χώρες ενδημικές στην ελονοσία, οι οποίοι δεν υπόκεινται σε υγειονομικό έλεγχο.