Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

«ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
  
Mε εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι από διϋπηρεσιακές  Επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης-Εμπορίου και Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ομαλή λειτουργία της αγοράς, η επάρκεια και την ποιότητα προϊόντων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
            Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι κάτωθι έλεγχοι:
o   Το Τμήμα Κτηνιατρικής και το Τμήμα Εμπορίου  από 17-12-12 έως 22-12-12 ελέγχθηκαν τριάντα τρία  (33) κρεοπωλεία, τέσσερις (4) εγκαταστάσεις ψυκτικών αποθηκών και δεκαπέντε (15) Super Market τρία (3) Mini Market, τέσσερα (4) Τυροκομεία, δύο (2) ταβέρνες, μία (1) εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος και μία (1) εγκατάσταση εμπορίας κρεάτων. Kατά τους ελέγχους σε τέσσερα (4) κρεοπωλεία, δύο (2) Super Market  και σε δύο (2) Mini Market απορρίφθηκαν 50 kgr κρέατος, 8 kgr γαλοπούλες και 35 kgr τυριών τύπου φορμαέλλας. Θα επιβληθούν οι αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις
o   Το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής διενήργησε έλεγχο:
-       Σε 48 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής
-       17 εργαστήρια τροφίμων-Αρτοποιεία
-       16 επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων (super market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία κ.λ.π.)
Υποβλήθηκαν 12 μηνύσεις και δέσμευση & καταστροφή περίπου 200 kgr τροφίμων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση (πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, σιρόπια, χυμοί, τρόφιμα με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας κ.λ.π.)
Σε 28 περιπτώσεις, έγιναν συστάσεις βελτίωσης και δοθηκε προθεσμία συμμόρφωσης  και επανελέγχου.
Οι έλεγχοι  θα συνεχιστούν και έως την Πρωτοχρονιά σε όλες τις δραστηριότητες με γνώμονα την προστασία και την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εντείνουμε τους ελέγχους κατά την εορταστική αυτή περίοδο, με σκοπό την προστασία της  υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών. Οι πολίτες-καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσα σε αίσθημα ασφάλειας αλλά και οι προμηθευτές να ασκούν το επάγγελμά τους με υπευθυνότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ