Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ - ΑΛΙΑΡΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΗΒΩΝ - ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Παρατεταμένη βροχόπτωση δημιούργισε πολλά προβλήματα
στην Βοιωτία. Στήν Δ.κ βαγίων πλημύρισαν πολλά χωράφια στήν περιοχή ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ....
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ













    Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012, 11:32


    Σχετικά Tags

    καταιγίδες,
    προβλήματα



    0
    000


    Νεκρός άνδρας στην Καρδίτσα -
  • Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική
Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και όλης της χώρας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πέφτουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία, λόγω υπερχείλισης ποταμών γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μάλιστα η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή και σε έναν 67χρονο, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στην περιοχή Βαθύλακος στην Καρδίτσα και ο οποίος σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 135 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ επιχειρεί με 20 συνεργεία.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 45 αντλήσεις ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες 40. Οι περιοχές που έχουν πληγεί κυρίως από τη βροχόπτωση είναι η Νέα Μάκρη, ο Άγιος Στέφανος, η Σταμάτα, ο Διόνυσος, η Κηφισιά, η Δροσιά, το Χαλάνδρι, η Λυκόβρυση και το Ψυχικό.Μάλιστα, το πρωί, σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Κάλαμο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα σε όχημα το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Επίσης, εκτροπή κυκλοφορίας ισχύει στη Λεωφόρο Σταμάτας, από το 15ο χλμ. έως το 49ο χλμ., καθώς και στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου, στην περιοχή του Ωρωπού, στο ύψος των Αγ. Αποστόλων, αλλά και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Στη Θεσσαλία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισαν οι εξής ποταμοί:

α) Καλέντζης Καρδίτσας, αποτέλεσμα, η στάθμη του νερού να υπερβεί τα 30 εκατοστά. Μεταφορά περίπου 600 ατόμων σε χώρο φιλοξενίας.

β) Παραπόταμος Καράμπαλης Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές περιοχές του Δ.Δ. Ρούσσου Καρδίτσας.

γ) Αυλάκι δ.δ. Μαγούλας Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές περιοχές.

Πάνω από 4.000 στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας έχουν πλημμυρίσει εξ αιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού.

Εφιαλτική ήταν τη νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στο Αγιο Κωσταντίνο της Λοκρίδας, καθώς έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει με μεγάλη ένταση από το βουνό και οι δρόμοι να έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια, ξυπνώντας μνήμες του 2009, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, που ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές, έχουν παραμείνει στη μέση.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους. Ωστόσο,η ύφεση των καιρικών φαινομένων τα ξημερώματα απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές.Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις,για περίπου 20 ώρες,σε ολόκληρη την περιοχή έφτασε, στα όριά τους, αρκετούς χειμάρρους.

Όλη τη νύχτα η Αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία, σε επαρχιακούς δρόμους, αφού τα νερά περνούσαν πάνω από το οδόστρωμα σε κρίσιμα σημεία.

Από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο,αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή. Από χθες το απόγευμα, αλλά και σήμερα το πρωί, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, για την άντληση υδάτων, τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, ήσαν συνεχείς, ενώ η ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως και να αποτρέψει τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και σποραδικές κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς 'Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιουργώντας παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.