Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Προχωρά η «Αναβάθμιση - βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνα (Μάνδρα) – Θήβα».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού σαράντα πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων δέκα οκτώ χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (45.518.600 €) για τη δημοπράτηση του έργου: «Αναβάθμιση - βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνα (Μάνδρα) – Θήβα».
Το έργο αφορά στην βελτίωση της αρτηρίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνα (Μάνδρα) – Θήβα σε μήκος 18 χλμ. περίπου, στη διαμόρφωση οκτώ (8) ισόπεδων κόμβων καθώς και του υφιστάμενου κόμβου Βιλλίων. Το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στα διοικητικά όρια του Ν. Αττικής και η αρχή του χωροθετείται στο σημείο τομής της Αττικής Οδού (έξοδος για Μάνδρα) με την Παλαιά Εθνική Οδό. Η υφιστάμενη διατομή της παλαιάς ΕΟ έχει πλάτος 7,00-8,00μ. και αποτελείται από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν και τη διαπλάτυνση της διατομής σε όλο το μήκος του έργου καθώς και την κατασκευή σήραγγας μήκους 150 μ. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, εργασίες ΟΚΩ και αρχαιολογικές έρευνες.
Το έργο είναι ενταγμένο στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.