Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ "ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.



Την ανάγκη απάντησης «πρώτα από ιερείς και αρχιερείς» σε "διαστροφές και εκτροπές μέσα στο χώρο της εκκλησίας", που δίνουν αφορμή για «παρεξηγήσεις μέσα κι έξω από την εκκλησία» έκανε λόγο στην 9η επιστημονική συνάντηση θεολόγων καθηγητών γυμνασίων και λυκείων της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,

ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, παίρνοντας αφορμή από τη θεματολογία της: "Από τη διακονία του Θείου Λόγου στη διακονία του Πλησίον".

Η ημερίδα, που διοργανώθηκε από την τοπική μητρόπολη με τη συνεργασία των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, είχε το παραπάνω κεντρικό θέμα και δύο εισηγήσεις: «Η διδασκαλία του Θείου Λόγου και η διακονία της Τράπεζας. Το παράδειγμα της πρωτοχριστιανικής εκκλησιαστικής κοινότητας των Ιεροσολύμων» και «Διακονία, κοινωνία, μαρτυρία. Μια θεολογική και κοινωνιολογική θεώρηση».

«Αυτή η σύναξη και αυτά τα θέματα σπάνε κόκκαλα σήμερα. Είναι ένα δυνατό χτύπημα σε ραχοκοκαλιές που βαστούν τα σώματα σκελετωμένα. Είναι επίκαιρο το θέμα γιατί απαντάει σε διαστροφές και σε εκτροπές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και είναι ευχάριστο και αισιόδοξο το γεγονός της επιλογής του θέματος γενικότερα και των εισηγήσεων ειδικότερα, από σας, τα ζωντανά μέλη της εκκλησίας, μέσα στο πιο ζωντανό χώρο της πατρίδας μας, τη νεολαία» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε : «Θα έπρεπε πρώτα εμείς οι ιερείς και οι αρχιερείς αυτό το θέμα να το είχαμε απαντήσει και να μην αφήνουμε να δημιουργούνται κάθε μέρα παρεξηγήσεις μέσα και έξω από την εκκλησία».