Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Θήβα: Κόψε κι' εσύ ένα δέντρο μπορείς!"


Και ενώ όλοι βροντοφωνάζουν "προστατέψτε το περιβάλλον", "θα διαφυλάξουμε το περιβάλλον για να το παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας", στη Θήβα το φαινόμενο "κόψε και 'συ ένα δεντράκι, μπορείς", έχει γίνει έθιμο.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για δέντρα που εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ αλλά η υπόθεση που θα αναφέρουμε τώρα διαφέρει.

Τα δυο δέντρα που βρίσκονταν μπροστά από τον φούρνο του Έξαρχου, κάτω από την ΔΟΥ (βλεπε φωτο αρχείου), κόπηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου με την δικαιολογία ότι είναι "σάπια και επικίνδυνα". Καλά μέχρι εδώ. Το ζητούμενο είναι αν αυτά τα δυο δέντρα πρόκειται να αντικατασταθούν γιατί έτσι πως το πάμε σε 20 με 30 χρόνια ο πεζόδρομος και τα πεζοδρόμια της πόλης θα είναι καταπράσινα από πράσινες... καρέκλες, ομπρέλες και αυτοκίνητα.

Κάντε το τεστ: Αν ξεκινήσετε από το "Τρίγωνο" και φτάσετε ως το Αθηναϊκό θα διαπιστώσετε ότι (την τελευταία 10ετία) έχουν κοπεί 15 δέντρα, ίσως και παραπάνω, για τα οποία δεν ενοχλήθηκε κανείς αρμόδιος. Πρόσφατο παράδειγμα το δέντρο έξω από το Καφεθέατρο που θυμίζει... κολώνα της ΔΕΗ με πράσινη κορυφή.

Αλήθεια, γι' αυτά τα περιστατικά αυθαιρεσίας έχει ενδιαφερθεί κάποιος από το Δήμο Θηβαίων;
Ή μήπως ο Δήμος προωθεί το σύνθημα "κόψε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς!"

Αναρτήθηκε από thiva-pres