Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Στη «Νέα ΜΕ.Ρ.Α» ο Μιχάλης Γιαννάκης


«Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ανακοίνωσε ο προσωρινός πρόεδρός του πρώην υφυπουργός (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και ακολούθως συνιδρυτής των ΑΝΕΛ) Χρήστος Ζώης στο οποίο ήδη έχουν προσχωρήσει στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τη Ν.Δ. και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Μεταξύ των στελεχών που ίδρυσαν το νέο κόμμα είναι ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. και στη συνέχεια των «ΑΝ.ΕΛ» Μιχάλης Γιαννάκης που ανέλαβε την θέση του γραμματέα, οι ανεξάρτητοι μέχρι σήμερα βουλευτές Β΄ Πειραιά Γιάννης Κουράκος και Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης.

Η «Νέα ΜΕΡΑ» θα διοικείται από 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενώ το συνέδριό του προγραμματίζεται για τέλη Ιουνίου.

Τα μέλη της Π.Γ. είναι οι: Θανάσης Αργυρός, Γεώργιος Βάμβουκας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Σταμάτης Γκάβαλης ( Περιφερειακός Σύμβουλος Στερέας που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΝΔ), Νίκος Δρίτσας, Θύμιος Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Λύτρας, Γιάννης Μανώλης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στέλιος Πολίτης, Νίκος Πρωτέκδικος, Γεώργιος Ρωμανιάς, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης, Φώτης Τσιπέλης και Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως αναφέρει η διακήρυξη του κόμματος η Νέα ΜΕΡΑ επιδιώκει μεταξύ άλλων τη «Δημοκρατικοποίηση» της Δημοκρατίας με ψήφιση νέου καταστατικού χάρτη με δημοψηφίσματα εφαρμόζοντας έτσι την καταστατική δέσμευση για συμμετοχική δημοκρατία, την παραμονή στην Ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος, την απόρριψη οποιασδήποτε διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης που τείνει να λάβει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής ηγεμονίας, την πλήρη αναμόρφωση του δικαιακού συστήματος και την απόλυτη ανεξαρτησία των εξουσιών, την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με συνοχή και αλληλοσεβασμό των λαών, την οργάνωση Ελληνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την δημιουργία υπεύθυνων πολιτών με αρχές και αξίες και την αξιοποίηση ολόκληρου του Ελληνισμού απανταχού της γης με κεντρικό άξονα «Η Ελλάδα είσαι ΕΣΥ».