Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Άλλοι με «βαρίδια» και άλλοι με «σαφρίδια»


» Ίσως να καταστραφούμε από αυτό το όχι που είπαμε, αλλά θα έχουμε την αξιοπρέπειά μας .» Όλη η ουσία της υπόθεσης Κύπρος μπορεί να κρύβεται σε αυτή τη φράση, που ακούστηκε από μια νεαρή Κύπρια, η οποία έκανε δηλώσεις, αμέσως μετά την ψηφοφορία στην Βουλή. Ο Σωλομός Σωλομού, γνώριζε οτι μπορεί να πεθάνει, αλλά δεν το σκέφτηκε όταν ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει τη σημαία που πλήγωνε την εθνική του αξιοπρέπεια.
Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά στην Κύπρο και είναι γεγονός οτι τα μεγέθη Ελλάδα και Κύπρος διαφέρουν κατά πολύ, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αρχίσουν οι συγκρίσεις. Δεν είναι δυνατόν να μην μας βάλουν σε σκέψεις οι διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν στο θέμα εθνική αξιοπρέπεια οι ηγεσίες των δύο χωρών. Δεν είναι δυνατόν να μην γίνουν συγκρίσεις, γιατί έχουμε το ίδιο αίμα, μαθαίνουμε την ίδια ιστορία που είναι γεμάτη με αγώνες, επαναστάσεις και όχι. Όλοι μάθαμε από μικροί, οτι όταν πολεμάμε, δεν κοιτάμε παρά μόνο τη νίκη και τη θυσία. Είναι στο DNA Ελλήνων και Κυπρίων, η θυσία και η εθνική ανεξαρτησία.

Θα το ξαναγράψω. Υπάρχουν διαφορές στα δύο μεγέθη. Δεν είναι δυνατόν όμως να μην αρχίσουν οι συγκρίσεις στους λόγους που ακούγονται στα δύο κοινοβούλια. Καθαρές κουβέντες στο κοινοβούλιο της Κύπρου και αποφάσεις που συμφωνούν με το λαό. Πολιτικολογίες, τσακωμοί, ναι μεν αλλά, ψήφιση δυσβάσταχτων μέτρων ( με πόνο ψυχής όπως λένε ), πλήρης δυσαρμονία με το λαικό αίσθημα, πλήρης δυσαρμονία με τη λογική των αγώνων που έδιινε πάντα η Ελλάδα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα blogs, παντού στο διαδίκτυο, έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις και έχουν βγει τα συμπεράσματα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης οτι το 75 % των Ελλήνων, συμφωνούν με το όχι που είπαν οι Κύπριοι.

Τρίτη φορά το γράφω. Υπάρχουν διαφορές στα δύο μεγέθη, αλλά και οι Κύπριοι με πόνο ψυχής ψήφισαν όπως και οι δικοί μας πολιτικοί. Εκεί όμως το ανάστημα υψώθηκε και ο πόνος ψυχής είναι πραγματικός και όχι μόνο λόγια …

Πηγή : Hellas News