Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συγκλονίζει η περιγραφή του 30χρονου επιζώντα: Είδα να τους παρασέρνει το νερό!


Δύο νεκροί, δύο αγνοούμενοι και μεγάλες υλικές καταστροφές είναι ο -μέχρι στιγμής- τραγικός απολογισμός της θεομηνίας στη Ρόδο, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Νεκροί έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής μια 27χρονη εκπαιδευτικός και μία 40χρονη γυναίκα, ενώ αγνοούμενοι είναι ένας 50χρονος άνδρας (επίσης καθηγητής) και ο σύζυγος της 40χρονης γυναίκας, επίσης 50 ετών.

Η 27χρονη επέβαινε σε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε από τα νερά μαζί με δύο συναδέλφους της, τον 50χρονο καθηγητή που αγνοείται και έναν 30χρονο, ο οποίος κατάφερε τελευταία στιγμή να σωθεί, όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά τους.
Ο 30χρονος, στην κατάθεση του στην αστυνομία περιέγραψε -όπως αναφέρει η Ροδιακή- σοκαρισμένος και με τρόμο τις σκηνές που εξελίχθηκαν: «Στις 16:30 δοκιμάσαμε να διασχίσουμε το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν χαμηλό. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο άρχισε να παρασύρεται και τότε καταλάβαμε τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαμε έξω».

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Ωστόσο, οι συνάδελφοί του δεν ήταν το ίδιο τυχεροί: «Στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν από τα μάτια μου! Όλα έγιναν σε ελάχιστα λεπτά»!

Ολόκληρο το νησί έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ έχει φθάσει στο στη Ρόδο από το πρωί το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σούπερ Πούμα για να συνδράμει στις έρευνες καθώς υπάρχει ανησυχία και φόβος ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σε πολλές περιοχές της Ρόδου την ίδια ώρα, δεν υπάρχει ρεύμα ενώ ειδικά στην Ιαλυσό -που εμφανίζει εικόνες βιβλικής καταστροφής με πάνω από 100 κατεστραμμένα αυτοκίνητα μεταξύ άλλων- έχει διακοπεί και η ύδρευση.

star