Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ξύλο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.(video)


Σε ρινγκ μετατράπηκε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τις βρισιές.

Αιτία, η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης και πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς από τη μια μεριά και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο στενός του συνεργάτης και πρώην αναπληρωτής νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη Αττικής Ε. Γεωργίου

Όπως αναφέρει η Aftodioikisi.gr, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης αρχικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στη συνέχεια επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση επιτιθέμενοι κατά των κυρίων Σγουρού και Πασβαντίδη αλλά αι άλλων περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της περιφέρειας.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν ύβρεις αλλά και κλωτσιές και μπουνιές και τα χειρότερα να αποφεύγονται με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τελικώς, η ΜΠΕ πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό, είπε ότι ο Στ. Παναγούλης του ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσα έγιναν.

"Κάποιοι το βλέπουν ως επένδυση και άλλοι ως ξεπούλημα, ωστόσο δεν είναι όλα άσπρο μαύρο", είπε αναφερόμενος στην αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Εμβληματική ιδιωτικοποίηση

Να σημειωθεί ότι η πώληση του ακινήτου του Αστέρα θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς τον νέο επενδυτή προσφέρεται η δυνατότητα να κατεδαφίσει δύο από τα τρία υφιστάμενα ξενοδοχεία, καθώς και κτίσει σημαντικό αριθμό πολυτελών κατοικιών, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε διεθνή τουριστικό πόλο έλξης. Γιʼ αυτό και η έκβαση του διαγωνισμού, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εικόνα του ελληνικό real estate εκτός συνόρων, και φυσικά στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Οι τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες είναι οι Αrion Resort and Spa, Τhe Westin Hotel Athens, και το πρώην Aphrodite Hotel.

Δύο από τις τρεις μπορούν να κατεδαφιστούν, καθώς το ΕΣΧΑΔΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο επιβάλλει μελλοντικά τη λειτουργία τουλάχιστον μιας τουριστικής μονάδας, επιφάνειας τουλάχιστον 17.000 τ.μ. και δυναμικότητας 265 κλινών.