Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ - Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της δικής τους ΚΡΙΣΗΣ και της δικής μας ΕΛΠΙΔΑΣ



Εντονη δημιουργική κινητικότητα , τη περίοδο των εορτών, παρουσιάζει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη διαφαινόμενη αδυναμία του Αντ.Σαμαρά να συγκεντρώσει τις αναγκαίες 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου – η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει οριστικά την ερχόμενη Τρίτη, προπαραμονή της πρωτοχρονιάς – όλα δείχνουν ότι ανοίγει ο δρόμος προς τις εκλογές.

Στη προοπτική αυτή και μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που καθορίζουν οι έντονες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ, δραστηριοποιείται, με πρωτοφανή συμμετοχή μελών και φίλων.
1. Στην ενίσχυση της ενότητας και της συντροφικότητας με επιμονή στις δημοκρατικές διαδικασίες. Στην καλλίτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των μελών και στελεχών της, με στόχο την ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων και ενεργειών της.
Ετσι, μετά την εκλογή νέου συντονιστικού οργάνου και την επανεκλογή στη θέση του νέου συντονιστή, του σ. Απ. Ντάντου, ακολουθεί η επιλογή των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές, που θα προταθούν στη νομαρχιακή επιτροπή. Έχουν , σε πρώτη φάση, αποδεχθεί την υποψηφιότητα τους 8 σύντροφοι/σες, από τους οποίους θα επιλεγούν τελικά, 3.
Η επιλογή αυτή θα γίνει με μυστική ψηφοφορία, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στις ώρες: 10-12 το πρωϊ και 6-8 το απόγευμα, στα γραφεία της οργάνωσης, οδός Αντιγόνης 11.
2. Στην διάνοιξη διάπλατα δρόμων επικοινωνίας, με τους πολίτες, όλων των παραγωγικών τάξεων, της τρίτης ηλικίας, τους ανέργους τις νέες και τους νέους, μ’ όλη την κοινωνία. Στην αναζήτηση πρακτικών τρόπων και μεθόδων να ενισχύσουμε την ελπίδα του λαού μας και να τον πείσουμε ότι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέρμα στις πολιτικές της λιτότητας. Να αφήσουμε πίσω μας τα Μνημόνια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα έφεραν, τα στήριξαν και τα υλοποίησαν.
Στη βάση αυτή, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ με τον βουλευτή μας, επισκέφτηκαν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα Βάγια, μοίρασαν το φυλλάδιο με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, συζήτησαν και έγιναν δέκτες της αγωνίας των κατοίκων. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις σ’ όλες τις κοινότητες της περιοχής.
3. Εορταστική, εναλλακτική, εικαστική και πολιτική πρόταση, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της δικής τους ΚΡΙΣΗΣ και της δικής μας ΕΛΠΙΔΑΣ.
Το δένδρο που θα στηθεί από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδου. Συμβολική η επιλογή του σημείου, στο ύψος περίπου της Γενικής τράπεζας, στο κομμάτι αυτό που εδώ και μήνες με τη φροντίδα της δημοτικής αρχής του κ. Νικολάου έχει γίνει «χωράφι» και θα παραμείνει «όργωμα», άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα, που έχει καταστρέψει-εξαφανίσει κάθε εμπορική δραστηριότητα στο τμήμα αυτό του κέντρου της πόλης και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες της περιοχής.
Στα κλαδιά του δένδρου της ΚΡΙΣΗΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ, οι πολίτες, οι επαγγελματικοί φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ καλούνται να κρεμάσουν τα προβλήματά τους, τις «πληγές» τους από τις πολιτικές της βαρβαρότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, τα βάσανα τους, την αγανάκτηση τους, με φόντο την σκοτεινή όψη του σήμερα και συγχρόνως να εκφράσουν το φώς και την ελπίδα που προσδοκούν για το αύριο.
Ένα αύριο που δεν πρόκειται να τους/μας το χαρίσει κανένας αλλά που θα το κατακτήσουμε με κόπους και αγώνες.

ΘΗΒΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ