Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Κατασκήνωση του Αυλώνα


Μια μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τις Κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αυτήν την φορά για τη β' κατασκηνωτική περίοδο κοριτσιών δημοτικού.

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργούν στο νεοσύστατο "Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ" της Αρχιεπισκοπής.
Η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης, ζεστή, γεμάτη από αισθήματα αγάπης. Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις κατασκηνωτικές αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων, τονίζοντας τη σπουδαιότητα και τα πνευματικά οφέλη της συνυπάρξεως σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή της κατασκηνώσεως "Είναι πολύ σπουδαίο να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, να μοιραζόμαστε, να επικοινωνούμε και να λειτουργούμε ομαδικά".
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της Κατασκήνωσης, ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Κέντρου, κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη, τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου, υπεύθυνο της κατασκηνωτικής περιόδου, τα στελέχη της κατασκηνώσεως καθώς και όλες τις ομαδάρχισσες και το επιτελείο.
Τέλος, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά και την πατρική του αγάπη, ευχήθηκε καλή πρόοδο σε όλους τους τομείς και ευλόγησε όλα τα παιδιά.