Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Mόνο για μας τους Έλληνες ισχύει η απαγόρευση...;ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ Υπό "βουλγαρική κατοχή" πάρκα και άλση στις παραλίες


Είναι η μία όψη αυτού που λέμε τουρισμός από τα Βαλκάνια. Αυτή που αφήνει πίσω της σκουπίδια, καταλαμβάνει δημόσιους χώρους πρασίνου και δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία

Ξενοδοχεία, ταβέρνες και ξαπλώστρες γεμάτα με Βούλγαρους τουρίστες είναι η μία όψη αυτού που λέμε τουρισμός από τα Βαλκάνια, διότι υπάρχει και η άλλη. Αυτή που αφήνει πίσω της σκουπίδια, καταλαμβάνει δημόσιους χώρους πρασίνου και δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία. Μία τέτοια πραγματικότητα περιέγραψε συμπολίτης μας που παραθερίζει στην παραλία Φαναρίου θέλοντας να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που εντείνεται όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες.

Οι εικόνες που εξασφάλισε για το «Χ» αρκούν όσο χίλιες λέξεις καθώς δείχνουν δημόσια πάρκα κατειλημμένα από Βούλγαρους οι οποίοι προφανώς είτε δεν έχουν χρήματα ή δε θέλουν να τα ξοδέψουν. Έτσι επιλέγουν να κάνουν διακοπές στήνοντας σκηνές όπου βρουν. Το κείμενο του αναγνώστη έχει ως εξής: «Ενημέρωση – ερώτηση - διαμαρτυρία προς κάθε "υπεύθυνο" του Δήμου, της Περιφέρειας ή της Αστυνομίας: Το αλσύλλιο στην παραλία Βarracuda τελεί υπό Βουλγαρική κατάληψη και τα ίδια γίνονται και στη παραλία της Μέσης της Μολυβωτής και αλλού!

Και δε μιλάω για παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ήταν εν δυνάμει ένα μίνι camping. Τι αντίσκηνα, τι κρεβάτια, τι απλωμένα ρούχα στα δέντρα, τι τραπεζοκαθίσματα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς! Εννοείται πως από τις 17 ομπρέλες του δήμου, που είναι στημένες, οι 14 ήταν πιασμένες από το βράδυ από τους εν λόγω "τουρίστες"! Ερώτηση: επιτρέπεται το ελεύθερο camping...; Μπορώ δηλαδή να έρθω με την οικογένειά μου αύριο και να στήσω αντίσκηνο για λίγες ημέρες...; Από ό,τι γνωρίζω απαγορεύεται και μάλιστα σου επιβάλλεται και πρόστιμο!

Διαφοροποιώ την ερώτηση: μόνο για μας τους Έλληνες ισχύει η απαγόρευση...; Οι παραπάνω "παραθεριστές" δεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ σε κάποιο ελληνικό ταμείο! Ύπνος δωρεάν, φαγητό δωρεάν αφού τρώνε αυτά που φέρνουν από τα σπίτια τους, μπάνιο δωρεάν αφού υπάρχουν παραλίες free, βενζίνη δωρεάν μια και φροντίζουν να έρχονται φουλαρισμένοι από την πατρίδα τους και το κορυφαίο όλων, έρχονται όποτε θέλουν δωρεάν μια και κανένας πανέξυπνος πολιτικός μας δε σκέφτηκε να θεσπίσει την περιβόητη "βινιέτα" των 5 ευρώ, το χρηματικό αντίτιμο διέλευσης της χώρας, και στους Βούλγαρους, όπως το πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για να μπούμε στη χώρα τους.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μόνο πέρασαν στη χώρα μας 60.000 Βούλγαροι, και αυτό γίνεται όλο το καλοκαίρι και όλον τον χρόνο. Πόσα ευρώ χάνονται...; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε μόνο εμείς σε αυτούς το χαράτσι εισόδου...; Και για να τελειώνω με την Κυριακάτικη αγανάκτηση, επανερχόμενος στο θέμα της παραλίας, να σημειώσω πως τα σκουπίδια είναι σκορπισμένα παντού αλλά κι αυτά που είναι, υποτίθεται, στους κάδους πρέπει να ξεπερνούν σε ύψος το Παπίκιο όρος... Σημείωση: εννοείται ότι δε περιμένω να γίνει τίποτα για όλα αυτά... Κατά τα άλλα ανήκουμε στην Ευρώπη και καλώς μας ήρθε η ανάπτυξη...!»

Πηγή ➤beteranizhta