Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ξεχάστε Μύκονο και Σαντορίνη – Σε αυτά τα νησιά πρέπει να κάνετε διακοπές


Η Ελλάδα αυτές τις ημέρες «χτυπά» σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι Έλληνες έχουν προνοήσει ώστε να...
μπορέσουν να κάνουν έστω και κάποιες ολιγοήμερες διακοπές.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκατομμύρια τουρίστες που θα καταφτάσουν στη χώρα μας. Οι επιλογές των νησιών πολλές. Για κάποιο λόγο, όμως, Έλληνες και ιδιαίτερα οι ξένοι προτιμούσαν παραδοσιακά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Το Bloomberg κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα, σύμφωνα με το οποίο παροτρύνει τους τουρίστες να εξερευνήσουν κάποιο άλλο απ’ τα 200 νησιά της Ελλάδας και φτιάχνει τη δική του λίστα με το Τοπ των ελληνικών νησιών.

Η Σίφνος είναι η πρώτη επιλογή του συντάκτη. Το μικρό νησί, τόπος κατοικίας του Νίκου Τσελεμεντέ υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε… ουρανίσκο με τα τοπικά εδέσματα και την παραδοσιακή κουζίνα πλούσια σε μπαχαρικά όπως θυμάρι, αλλά και το τοπικό τυρί και τις ελιές. Δεν είναι όμως μόνο η κουζίνα, αλλά και το τοπίο – κάστρο, γαλάζια νερά.. Η Σίφνος είναι ένα απ’ τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων.

Η επόμενη επιλογή είναι η Σέριφος. Σύμφωνα με τη μυθολογία στη Σέριφο κατέληξε το κουτί, στο οποίο ο βασιλιάς του Άργους Ακρίσιος είχε κλείσει την κόρη του Δανάη με τον μικρό γιο της Περσέα, για να εξαφανιστούν. Εκεί μεγάλωσε ο Περσέας. Όταν μεγάλωσε, ο βασιλιάς της Σερίφου Πολυδέκτης τον έπεισε να του φέρει την κεφαλή της Μέδουσας, μιας από τις τρεις Γοργόνες, που όποιος την έβλεπε κατά πρόσωπο απολιθωνόταν. Ο Περσέας με τη βοήθεια των θεών θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει στη Σέριφο. Κάπως έτσι φέρεται να πήρε το όνομα του το νησί που σήμερα μαγεύει με τη Πάνω και τη Κάτω Χώρα, το Κάστρο, μια από τις πιο όμορφες πλατείες και τα μοναδικά νερά.

Ακολουθεί η Σαμοθράκη. Μια όχι και τόσο εύκολη επιλογή αφού η πρόσβαση είναι δύσκολη. Σχεδόν 6 ώρες με το αμάξι για να φτάσετε στο φέρι που θα σας περάσει απέναντι, πιο εύκολη αεροπορικώς. Η όποια ταλαιπωρία όμως θα σας δικαιώσει με το μοναδικό τοπίο που θα αντικρίσετε. Καταρράκτες και καταπράσινα μέρη θα σας ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας.

Αμοργός… το ανατολικότερο νησί του κυκλαδικού συμπλέγματος και ένα απ’ τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Σπηλιές, λευκά εκκλησάκια με φόντο τα γαλάζια νερά και μια όμορφη Χώρα. Όλα σε αυτό το νησί είναι ήρεμα. Εκεί μπορούν να βρουν «καταφύγιο» οι λάτρεις των καταδύσεων. Ενώ αν ταξιδέψετε εκεί μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα ξεροτήγανα.

Αντίπαρος – Το νησί μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν «άγνωστο» ακόμα και για τους ίδιους τους Έλληνες. Λίγες παρέες ταξίδευαν εκεί, κυρίως κάνοντας εκδρομή απ’ τη γειτονική Πάρο. Ο Τομ Χανκς αγόρασε σπίτι και το νησί έγινε διάσημο παντού. Ιδανικό για πεζοπορία και βουτιές αφού το νησί έχει μοναδικές παραλίες με το Διπλό να ξεχωρίζει.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε στο παρελθόν, επιλέξτε τη Κάρπαθο. Χτισμένη σε έναν γκρεμό η Κάρπαθος μαγεύει και φτιάχνει τη φήμη των Δωδεκανήσων που χάλασαν οι τουρίστες της Ρόδου και της Κω. Στην Όλυμπο οι γυναίκες κυκλοφορούν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε και γιατί όχι να τις αγοράσετε.

Τελευταία επιλογή, τα Κουφονήσια. Το «διαμάντι» των Μικρών Κυκλάδων. Καταγάλανα νερά, καθαρά σαν γάλα όπως και η ομώνυμη παραλία στο νησί. Γραφικά σοκάκια, ψαράδες να απλώνουν τα δίχτυα τους, παραδοσιακές νοστιμιές είναι μόνο μερικοί απ’ τους λόγους για να ταξιδέψετε εκεί.

Πηγή