Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο “Δρόμος του Επαμεινώνδα 2018” στη Θήβα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Θηβαίων ο 11ος Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.), ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) και ο Γ.Σ. Πίνδαρος Θηβών.

“Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα” είναι μία αθλητική διοργάνωση προς τιμήν του μεγάλου Θηβαίου στρατηγού της αρχαιότητας Επαμεινώνδα, που έκανε τη Θήβα ηγεμονεύουσα της Ελλάδας και νίκησε τους Λακεδαιμονίους στη μάχη των Λεύκτρων το 371 π.χ..

Φέτος, συμμετείχαν πάνω από 100 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, κατατάσσοντας τη διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι αθλητές- μέλη του ΣΔΥΜ Θήβας αφιέρωσαν τον φετινό “Δρόμο του Επαμεινώνδα” στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, Θεμιστοκλή Ρόκα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τρέχοντας προς τιμήν του.

Η έναρξη του αγώνα δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα και μετά από μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων, οι δρομείς- διασχίζοντας τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι και το Λουτουφί- τερμάτισαν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.
Εκεί, έγινε η απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους των κατηγοριών:
Ανδρών: 1ος ΚΟΤΣΟΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΓΣ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ) με χρόνο 1:27.50, 2ος ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΑΝΤΙΚΙΡΑ RUNNERS) με χρόνο 1:28.07, 3οςΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) με χρόνο 1:38.23
Γυναικών: 1η ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ (ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ) με χρόνο 1:52.482η ΠΑΛΑΤΖΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ALIARTISTAS) με χρόνο 1:57.56 3η ΡΑΝΤΤΖΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (FALKONS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) με χρόνο 1:58.57.
ενώ σε όλους ανεξαρτήτως τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά Μετάλλια και Διπλώματα για την συμμετοχή τους.

(Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα του αγώνα)

Παράλληλα βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (γεννηθείς το 1948) αθλητής ΛΩΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ ) και η μεγαλύτερη αθλήτρια (γεννηθείς το 1954) ΠΑΝΑΓΩΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ).
Τις απονομές των επάθλων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΘ κα. Ιουλία Κοντού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλαταιών κ. Βασίλειος Κατσάρας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάικος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κων/νος Χαρέμης και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Τραμπάκουλος.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και υποστήριξη στη διοργάνωση του αγώνα:

Το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών
Την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (παράρτημα Θήβας)
Τη ΜΚΟ Εθελοντών «Γαργαφία» Καπαρελλίου
Την Ομάδα Εθελοντών Καπαρελλίου
Τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Καπαρελλίου
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταιών «Ωερόη»
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσοχωρίου «Η Μέλισσα»
Τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Λεύκτρων
Τους Εθελοντές Λουτουφίου
Την Ένωση Μικρασιατών Θήβας
ΑΓΠΣ Παγκράτης Θηβών
Τον ΣΔΥΜ Θήβας
Τον ΓΣ Πίνδαρο Θηβών
Τα Μ.Μ.Ε. που προέβαλαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά τη διοργάνωση.


Ευχαριστούμε επίσης τις επιχειρήσεις:
Αυγά Βλαχάκη
Coffee – sandwich VOGLIS
Τσότρας Travel
BONUM Μπακιρτζή Μαρία
Τυροκομεία ΛΟΥΚΑΣ
ΞΥΝΟΣ εμπορία φρούτων



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Τα συνολικά αποτελέσματα του αγώνα θα τα βρείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/1xxvnsKxd2ljlnb5wTf0G6VbuoF-A5Xpe/view