Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Μία αλλιώτικη και πανεύκολη καρμπονάρα με καρότα


Η καρμπονάρα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Και μπορείτε να τη μαγειρέψετε σε διάφορες εκδοχές. Εμείς ανακαλύψαμε την καρμπονάρα με καρότα. Τη βρήκαμε ενδιαφέρουσα και σας δίνουμε τη συνταγή.

Υλικά2 κ.σ. ελαιόλαδο100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κ.σ. κρέμα γάλακτος3 κρόκοι αυγών½ κούπα (40γρ) παρμεζάνα τριμμένη

ΕκτέλεσηΒράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε την πανσέτα και την αφήνετε για 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε λίγο αλάτι.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Όταν βγάλετε τα μακαρόνια, κρατάτε λ1/3 της κούπας από το νερό που έβραζαν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα καρότα. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών με την παρμεζάνα, ενώ ρίχνετε και ½ κ.γ. πιπέρι. Ρίχνετε και το νερό από τα μακαρόνια που έχετε κρατήσει και χτυπάτε λίγο.

Κατόπιν, το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε για 1 λεπτό να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά. Μην τα αφήσετε περισσότερο πάνω στη φωτιά. Θέλει λίγο, ώστε να δέσει η κρέμα.

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή:mothersblog.gr