Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δικαίωση για να έχουμε τον τόπο που μας αξίζει.


Giorgos Koulas

Αγαπητοί Φίλοι, Συντοπίτες αυτού του τόπου που η ζωή μας έταξε να ζούμε εδώ,
σ’ έναν τόπο που αγαπήσαμε και αγωνιζόμαστε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.

 Επωφελούμαι να ενημερώσω, όλους τους συντοπίτες και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για τα αποτελέσματα της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων χθες 16-7-2014.
Η επιτροπή τον τελευταίο καιρό είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της Α! αρχαιολογικής ζώνης, όχι γιατί άφησε τα άλλα θέματα το αντίθετο μάλιστα, έχετε ενημερωθεί επαρκώς από αλλεπάλληλες Συνέλευσης που έγιναν στην Αλυκή,

Αλλά ας μείνουμε στο πρόβλημα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρόβλημα τις Α! Αρχαιολογικής ζώνης της Αλυκής, ενώ ορίζεται από τους κανόνες των σχετικών νόμων, εντούτοις οι κρατική και τοπική γραφειοκρατία ενεργεί διαφορετικά και προσθέτει κι’ αλλά βάρη με διαφορετική ερμηνεία του Νόμου και αγνοεί τις υποχρεώσεις που πηγάζουν απ’ αυτόν.
Έτσι στην περίπτωση της Αλυκής, ενώ πέριξ του χώρου υπάρχουν σπίτια με άδειες να αποκτούν πρόσθετα βάρη από την τοπική γραφειοκρατία, το σταματάω εδώ δεν έχεα νόημα η παραπέρα ενασχόληση με το θέμα. 

Η προσπάθεια που είχαμε παλαιότερα αναλάβει ως επιτροπή, μετά από ένα σημείο δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και ενώ το επιχείρημα περί τις συρρίκνωσης του αρχαιολογικού χώρου ήταν αρκετά σοβαρό.

Η επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής μετά την απολογιστική Συνέλευση στις 9-4-2018 επανέφερε ξανά στο προσκήνιο τα προβλήματα αλλά και το σχετικό θέμα.

Η συμμετοχή των νέων μελών κατανόησε καλύτερα το πρόβλημα, καθώς και η συμμετοχή του συντοπίτη μας Βαγγέλη Κωνσταντίνου, που ανέλαβε όλο το βάρος της οικονομικής προσπάθειας, Μελέτες, σχέδια , μηχανικούς και ότι άλλο χρειάστηκε για να είμαστε στο σημείο, να φτάσει το σοβαρό Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, με ομόφωνη απόφασή του και ύστερα από την τεκμηριωμένη συγκρότηση του φακέλου, αλλά και τα επιχειρήματα που προστέθηκαν 

Από την Επιτροπή Αγώνα κατά την Συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα την συρρίκνωση στην αρχαιολογική ζώνη Α! η σχετική απόφαση θα σταλεί προς το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τα περαιτέρω.

Ώστε Η Αλυκή μας να δικαιωθεί για να έχουμε την θέση που μας αξίζει, Θα το κάνουμε κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση, γιατί είναι ο τόπος που ζούμε κι’ αγαπάμε.!!

Στο Σημείο αυτό ως Επιτροπή Αγώνα Αλυκής , Θέλουμε να ευχαριστήσουμε.
Την Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου για την άμεση συμπαράσταση του.
Το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων για την αμέριστη υποστήριξη τους.

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ξηρονομής κ. Ευστάθιο Κεφαλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο.
Το κ. Νίκο Θηβαίο Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ για την αμέριστη και αποτελεσματική Βοήθεια του αλλά και με την παρουσία του στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα Μέλη της Επιτροπής Αγώνα που η γνώση τους και η επιμονή τους αποτελούν καθοριστικό και πολύτιμο παράγοντα για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Επιτροπή Αγώνα Αλυκής