Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

4ο MaskaRun Όλα έτοιμα για την εκκίνηση



Στην τελική ευθεία μπήκαμε για το 4ο MaskaRun το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου στον Ορχομενό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, το 4ο MaskaRun γράφει ιστορία ξεπερνώντας τις συμμετοχές όλων των προηγούμενων χρόνων! Η ανταπόκριση είναι τεράστια για την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση η οποία πλέον έχει καθιερωθεί, έγινε συνήθεια, προορισμός και απέκτησε φίλους από πολλές περιοχές της χώρας οι οποίοι θα πάνε στον Ορχομενό να γιορτάσουν με αθλητικό τρόπο τις αποκριές.

Όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και οι διοργανωτές, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αναμένουν πλέον τους εκατοντάδες συμμετέχοντες για τον πρωτότυπο αγώνα δρόμου να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης.

Ο αγώνας κινείται στο κλίμα της Αποκριάς και οι συμμετέχουν είναι μασκαρεμένοι, μακιγιαρισμένοι, φορώντας περούκες, μάσκες και οτιδήποτε κρίνουν απαραίτητο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοργάνωσης και το κλίμα των ημερών.

Αυτός είναι και ο στόχος του αγώνα. Η είσοδος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Στερεάς Ελλάδας με τους χιλιάδες επισκέπτες, του φημισμένου Ορχομενίτικου Καρναβαλιού η παρέλαση του οποίου θα γίνει την επόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου .

Την Κυριακή 3 Μαρτίου λοιπόν ο Ορχομενός είναι έτοιμος να υποδεχτεί για τέταρτη φορά φέτος και πάλι τους συμμετέχοντες που θα πάρουν εκκίνηση για τα 2.5 χλμ. στις 11:30 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία Ηρώου, θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και θα τερματίσουν πάλι στην Κεντρική Πλατεία όπου θα τους περιμένουν εκπλήξεις, χορός και πλήθος κόσμου να γιορτάσουν μαζί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι διοργανωτές εξασφάλισαν με την συμπαράσταση των χορηγών να μοιράσουν δωρεάν μπλουζάκια, μετάλλια, φρούτα, νερά, ενεργειακές μπάρες και διάφορα εδέσματα.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 2 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα (δείτε παρακάτω) όσοι έκαναν έγκαιρα την εγγραφή τους, θα παραλαμβάνουν το μπλουζάκι τους από το Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) με τη βοήθεια των εθελοντών του MaskaRun.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
17:00-21:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές
Δημαρχείο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
09:00-10:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές
Δημαρχείο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
10:00-11:00 Μακιγιάζ συμμετεχόντων από ομάδες της διοργάνωσης
10:45-11:00 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους
11:00-11:15 Προθέρμανση
11:15-11:25 Χαιρετισμοί
11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση
11:30 Εκκίνηση
Έως 12:15 τερματισμοί και παράλληλα όλοι χορεύουν στην πλατεία σε Καρναβαλικούς (και όχι μόνο) ρυθμούς.



Tι είναι το MaskaRun; Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016. Έκτοτε και άλλες πόλεις διοργανώνουν αυτόν τον αγώνα στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων ενώ ο Ορχομενός κρατά την πρωτιά σε αυτή την πρωτοπορία.

ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της εκάστοτε διοργανώτριας πόλης. Στον Ορχομενό με το φημισμένο «Καρναβάλι Ορχομενού», την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun

Στο καρναβαλικό ΚΛΙΜΑ οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκες, καπέλα ή ότι πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν

ΣΤΟΧΟΣ είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Στο MaskaRun Ορχομενού δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητές είναι όλοι όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης.

Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών η προβολή του τόπου μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.

Γιατί MaskaRun; Συνδέει τον αγώνα δρόμου – Run – με το γεγονός, δηλαδή τις απόκριες – Maska – στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται (Καρναβάλι Ορχομενού). Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε. Έτσι γεννήθηκε το MskaRun.

Πότε γίνεται; Το MaskaRun διεξάγεται λίγες ημέρες πριν την Καθαρή Δευτέρα. Σε τόπους όπου διεξάγεται και παρέλαση αρμάτων, όπως στον Ορχομενό, σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που ακολουθούν μέχρι την κορύφωση που γίνεται με την παρέλαση των αρμάτων. Είναι ουσιαστικά ο προπομπός του Καρναβαλιού του Ορχομενού το οποίο γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς.

Ποιοι μετέχουν; Στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα-περίπατο απόστασης 2.500μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά του Δημοτικού από την Δ τάξη τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως, και ενήλικες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εξεταστεί από γιατρό και να είναι υγιής.

Σε κάθε περίπτωση με την δήλωση συμμετοχής αποδέχονται ότι μετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν εξεταστεί από γιατρό.

Προοπτική Το MaskaRun έρχεται να καλύψει το κενό της μαζικής άθλησης, της συμμετοχής και της αλλαγής τρόπου ζωής. Επιχειρεί να δώσει διέξοδο μαζί με άλλες δράσεις, περίπατοι “στα χνάρια των Μινυών”, οι οποίες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο συνεργασίας της ιστοσελίδας www.asopichos.gr, μαζικών φορέων και Συλλόγων

Εθελοντισμός Βασικός στόχος είναι η συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά σε μαζικές κοινωνικές δράσεις. Ολοι οι συνεργαζόμενοι για την πραγματοποίηση του MaskaRun προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με κοινό στόχο την επιτυχία των εκδηλώσεων και την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας τους

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.maskaRun.gr την οποία σχεδίασε και πρόσφερε η www.quadraweb.gr ως χορηγός του MaskaRun.